Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaVrhunec sezone gripe šele prihaja

Vrhunec sezone gripe šele prihaja

MORDA VAS ZANIMA

Od lanskega septembra naprej na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) zaznavajo naraščanje števila akutnih okužb dihal. V primerjavi s sezono 2013/14 je obolevnost v letošnji sezoni večja, oziroma je več tistih, ki ob akutni okužbi dihal poiščejo nasvet zdravnika.

- Oglas -

Sezona gripe

Prvi primer gripe v tej sezoni so zaznali že v začetku oktobra, naslednjega pa šele sredi novembra, iz česar pri NIJZ sklepajo, da virus influence do konca novembra oziroma do začetka decembra 2014 ni imel večjega vpliva na obolevnost v Sloveniji. V drugem tednu decembra 2014 pa se je število bolnikov s potrjeno gripo začelo povečevati. Največkrat so potrdili virus influence A (H1N1), sredi novembra pa se je začela sezona respiratornega sincicijskega virusa (RSV), povzročitelja akutnega bronhiolitisa pri majhnih otrocih.

Sredi januarja je število obiskov zaradi akutnih okužb dihal v ambulantah osnovnega zdravstvenega varstva zmerno naraslo, največ obolelih pa je med najmlajšimi, ki prihajajo iz vseh slovenskih regij. Najpogostejši vzrok za bolezen je bil virus influence, temu pa sledijo koronavirusi in rinovirusi.

Sezona gripe se bliža vrhuncu

Pri NIJZ ob tem svarijo, da sezona gripe še ni dosegla vrhunca, cepljenje priti gripi pa priporočajo zlasti skupinam s povečanim tveganjem za težek in zapleten potek infekcije, torej starejšim od 65 let in bolnikom s kroničnimi boleznimi.

- Oglas -

Tudi v EU število obolelih za gripo narašča, in sicer še najhitreje v zahodnem in severnem delu celine.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×