0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVoda je neprecenljiva tekočina

Voda je neprecenljiva tekočina

MORDA VAS ZANIMA

VodaMnogo črnila je bilo že prelitega in mnogo povedanega o tem, kako zelo pomembna je voda za naše telo, za naš obstoj. Tema je namreč izjemno pomembna v času, ko skrbimo za osveščanje ljudi, ki moramo paziti in narediti nekaj za to, da bodo kasnejše generacije še vedno lahko uživale v tej življenjsko pomembni tekočini!

- Oglas -

Požirek vode služi več namenom. Lahko nas odžeja, osveži, poživi, ohladi ali pa nam omogoči izrazitejši okus hrane, ki jo uživamo. Dejstvo pa je, da nas ohranja pri življenju! Brez nje bi človeštvo izumrlo, naše telo bi obnemoglo zaradi dehidracije … Voda ima ogromno nalog in njeno poslanstvo je prenašanje hranil in kisika v celice, vlaženje zraka v pljučih, pomaga očistiti telo strupov, ščititi naše sklepe, skrbeti za metabolizem, regulirati telesno temperaturo, sodeluje pri razgradnji spojin, je vir telesne energije. vpliva na viskoznost telesnih tekočin … Ali ste vedeli, da kar 90% naših možganov sestavlja voda, v mišicah jo je 75%, 83% krvi je iz vode, najdemo jo celo v kosteh (22%). Voda je torej glavna komponenta telesa, saj jo potrebuje vsaka naša celica za normalno delovanje in opravljanje svoje funkcije.

Strokovnjaki svetujejo, da naj bi vsak dan popili dva litra vode, saj moramo poskrbeti, da ne dehidriramo. Nadomestiti moramo vso tekočino, ki jo izgubimo z uriniranjem, potenjem in izdihanim zrakom. Posledice so precej nelagodne, saj lahko občutimo utrujenost, migrene, niha nam krvni pritisk, pojavijo se problemi z ledvicami, občutimo mišične krče, naša koža je suha, če smo dehidrirani za več kot 20%, lahko nastopi smrt. Občutek žeje je že znak dehidracije, zato se priporoča, da imamo vodo ves čas na razpolago in jo skozi dan pijemo po požirkih. Tudi suha koža, temen urin in izčrpanost so možni pokazatelji, da morate poseči po kozarcu vode. Tekočina prežene občutek lakote, zato si lahko z njo pomagate pri izgubljanju odvečnih kilogramov, če jo boste pili dovolj, bo vaša koža bolj elastična in prožna, videti boste mlajši, postali boste bolj učinkoviti, zbrani, energični in dobre volje, vaše tveganje za bolezni se bo zmanjšalo in še bi lahko naštevali.

Poraba pitne vode v svetu močno narašča, njene zaloge se sunkovito zmanjšujejo, zato je čedalje bolj cenjena, spoštovana in zaželena. Če se boste zavedali, kako zelo pomembna je za vaše zdravje, bo postala nedvomno vrednejša od zlata!

.

NAJNOVEJŠE