0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana5 enostavnih načinov za več vitamina N v vašem življenju

5 enostavnih načinov za več vitamina N v vašem življenju

MORDA VAS ZANIMA

Ste že slišali za vitamin N? Ne, ne gre za kakšno novo hranilo, ki bi ga bilo mogoče najti v hrani. Izraz »vitamin N« v resnici pomeni »vitamin narava«. Čeprav torej ne gre za klasični vitamin, pa je seveda še kako pomemben oziroma kar esencialen za naše zdravje. Pozitivni vplivi preživljanja časa v naravi so dokazani tudi s številnimi raziskavami. Med drugim lahko to pripomore k zmanjšanju stresa in k zmanjšanemu tveganju za bolezni srca in ožilja.

- Oglas -

Vendar pa si na žalost danes ogromno ljudi skorajda ne vzame časa za to, da bi se dodobra naužili »vitamina N«. Če sodite mednje tudi sami, vam bodo spodnje ideje zagotovo v pomoč – že z drobnimi spremembami vsakodnevnih navad lahko namreč občutno povečate količino časa, preživetega v naravi …

1. Prijateljem predlagajte nekoliko drugačna srečanja

Se s prijatelji in znanci običajno dobivate v lokalih? Zakaj ne bi naslednjič združili prijetnega s koristnim! Prijateljici, ki se želi z vami dobiti na kavi, predlagajte, da raje poklepetata ob prijetnem sprehodu. Tako se vam ne bo treba odločati med druženjem s prijatelji in vitaminom N, saj se lahko obojega naužijete istočasno, obenem pa se še malce razgibate. 

2. Za zbistritev misli se odpravite na krajši sprehod

Potreba po odmorih je povsem naravna. Tako med relativno preprostimi kot med zahtevnejšimi opravili potrebujejo naši možgani občasne odklope. Če jim jih ne privoščimo, se hitro pojavijo težave z zbranostjo, kar se seveda odraža tudi na naši produktivnosti. Vendar pa so naši odmori danes pogosto vse prej kot krepčilni. Namesto pravega odklopa si privoščimo brskanje po spletu oziroma po socialnih omrežjih, kar nas na koncu le še bolj izčrpa. Poskušajte spremeniti to navado in zares kar najbolje izkoristiti svoje odmore.

- Oglas -

Predlagamo vam, da se takrat, ko imate denimo na voljo 10, 15 minut za sprostitev, odpravite na kratek sprehod – na primer do bližnjega parka. Presenečeni boste nad tem, kako pozitiven vpliv na vaše počutje ima lahko ta navada. Že zelo kratek sprehod vam pomaga pri tem, da si zbistrite misli. Po vrnitvi boste polni sveže energije in pripravljeni na nove izzive. Ta »metoda« je seveda zelo priporočljiva tudi takrat, ko ste razburjeni. Namesto da se zapletate v neproduktivne spore, si odpravite ven po svoj krepčilni odmerek vitamina N!

3. Omejite uporabo avtomobila

Avtomobil lahko predstavlja precejšnjo skušnjavo – tako se z njim najverjetneje pogosto odpravite tudi po opravkih v bližnji okolici, čeprav bi zlahka uporabili kar kolo oziroma svoje noge. Če želite povečati količino vitamina N v svojem življenju, poskušajte biti bolj premišljeni, ko gre za uporabo avtomobila. Vedno se vprašajte, ali je vožnja zares nujna. Tako boste hkrati naredili tudi nekaj dobrega za okolje in svojo denarnico.

4. Izkoristite lepo vreme za delo ali obrok na prostem

Kadar vreme to dopušča, preselite opravila, ki bi sicer potekala v zaprtih prostorih, na prosto. Zakaj ne bi na elektronska sporočila, ki vas čakajo, odgovorili kar za mizo na terasi ali vrtu? Podobno velja tudi za kosila in druge obroke – če je vreme lepo in če imate prostor, obedujte zunaj, ob pogledu na pomirjajočo naravo.

5. Čas za igro ni nikoli zapravljen čas

Kako pogosto si vzamete čas za igro s svojimi otroki? Morda imate občutek, da si tega ne morete privoščiti in da bi bilo to zapravljanje časa. Vendar pa je v resnici to izjemno dragocen čas, ki omogoča spletanje zares trdnih vezi. Če gre za igro na prostem, pa se obenem tako vi kot vaši otroci naužijete obilice vitamina N.

.

NAJNOVEJŠE