Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaVitamin C proti raku, infarktu in virusi

Vitamin C proti raku, infarktu in virusi

MORDA VAS ZANIMA

Najbolj znan vir vsebnosti vitamina C so citrusi, čeprav ga najdemo tudi v marsikaterem drugem sadežu in zelenjavi. Vitamin C preprečuje številne vrste rakavih obolenj, še posebej tista na področju želodca in požiralnika. Varuje tudi celice v Citrusinašem telesu pred prostimi radikali, ki napadajo molekule DNK, kar lahko povzroči mutacijo celic, da postanejo kancerogene.

Raziskave potrjujejo učinkovitost

- Oglas -

Raziskave dokazujejo, da uživanje zadostne količine vitamina C dnevno zelo zmanjša nevarnost srčne kapi in srčnega infarkta. Znižuje tudi raven škodljivega holesterola LDL v krvi, hkrati pa povečuje raven dobrega holesterola HDL. Seveda ne smemo pozabiti omeniti, da Vitamin C krepi tudi imunski sistem, uničuje viruse, povečuje zmožnost telesa za vrskavanje železa in ostalih snovi ki jih zaužijemo.

Ker je vitamin C topen v vodi, je bolje sadje in zelenjavo pojesti sveže, saj ga kuhanje v vodi kar precej izniči, poleg tega pa ga uničuje tudi vročina. Precej vitamina c izgubimo tudi, če sadje narežemo in ga ne pojemo takoj.

 

 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×