0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaVitamin C proti raku, infarktu in virusi

Vitamin C proti raku, infarktu in virusi

MORDA VAS ZANIMA

Najbolj znan vir vsebnosti vitamina C so citrusi, čeprav ga najdemo tudi v marsikaterem drugem sadežu in zelenjavi. Vitamin C preprečuje številne vrste rakavih obolenj, še posebej tista na področju želodca in požiralnika. Varuje tudi celice v Citrusinašem telesu pred prostimi radikali, ki napadajo molekule DNK, kar lahko povzroči mutacijo celic, da postanejo kancerogene.

- Oglas -

Raziskave potrjujejo učinkovitost

Raziskave dokazujejo, da uživanje zadostne količine vitamina C dnevno zelo zmanjša nevarnost srčne kapi in srčnega infarkta. Znižuje tudi raven škodljivega holesterola LDL v krvi, hkrati pa povečuje raven dobrega holesterola HDL. Seveda ne smemo pozabiti omeniti, da Vitamin C krepi tudi imunski sistem, uničuje viruse, povečuje zmožnost telesa za vrskavanje železa in ostalih snovi ki jih zaužijemo.

Ker je vitamin C topen v vodi, je bolje sadje in zelenjavo pojesti sveže, saj ga kuhanje v vodi kar precej izniči, poleg tega pa ga uničuje tudi vročina. Precej vitamina c izgubimo tudi, če sadje narežemo in ga ne pojemo takoj.

 

- Oglas -

 

.

NAJNOVEJŠE