Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.
Zdravje & prehranaVegi Korma Curry

Vegi Korma Curry

MORDA VAS ZANIMA

Če imate radi bolj začinjene indijske jedi, bo tale recept pravi za vas.

- Oglas -

Sestavine:

  • 1 velik sladki krompir
  • nekaj majhnih mladih krompirjev
  • 1/2 rdeče čebule
  • 2 stroka česna
  • 1 skodelica kuhane čičerike
  • ingver – malo, naribanega (2 – 3 cm)
  • pest curry listov, če ni svežih pač suhe
  • zavitek začimb za kormo
  • kokosova maščoba 3 žlice – lahko zamenjate z oljem
  • sol

 

Priprava:
Sladek krompir olupimo, narežemo na kocke, mlad krompir pa samo dobro operemo in narežemo na manjše koščke. Čebulo narežemo na rezine, česen na manjše koščke, ingver grobo naribamo. Na kokosovi maščobi popražimo sladek krompir in navaden krompir, dokler ne porjavita, ob rob potem na maščobi prepražimo čebulo, česen, curry liste in ingver, premešamo, dodamo 1/2 zavitka začimb za kormo, čičeriko in zalijemo z vodo. Kuhamo še kakih 20 min, po potrebi solimo in dodajamo vodo, če je potrebno. Postrežemo z rižem, čapatiji ali kako drugi indijsko prilogo.

Avtorica recepta in fotografij: Lidija Dornik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×