Če imate radi bolj začinjene indijske jedi, bo tale recept pravi za vas.
- Oglas -
Sestavine:
- 1 velik sladki krompir
- nekaj majhnih mladih krompirjev
- 1/2 rdeče čebule
- 2 stroka česna
- 1 skodelica kuhane čičerike
- ingver – malo, naribanega (2 – 3 cm)
- pest curry listov, če ni svežih pač suhe
- zavitek začimb za kormo
- kokosova maščoba 3 žlice – lahko zamenjate z oljem
- sol
Priprava:
Sladek krompir olupimo, narežemo na kocke, mlad krompir pa samo dobro operemo in narežemo na manjše koščke. Čebulo narežemo na rezine, česen na manjše koščke, ingver grobo naribamo. Na kokosovi maščobi popražimo sladek krompir in navaden krompir, dokler ne porjavita, ob rob potem na maščobi prepražimo čebulo, česen, curry liste in ingver, premešamo, dodamo 1/2 zavitka začimb za kormo, čičeriko in zalijemo z vodo. Kuhamo še kakih 20 min, po potrebi solimo in dodajamo vodo, če je potrebno. Postrežemo z rižem, čapatiji ali kako drugi indijsko prilogo.
- Oglas -
Avtorica recepta in fotografij: Lidija Dornik
- Oglas -