fbpx
Domov Zdravje & prehrana Veganski golaž

Veganski golaž

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

Tudi golaž brez mesa je lahko okusno kosilo. Naučite se zdravega kuhanja in pripravite zdravo hrano s katero boste navdušili tudi svoje sorodnike in prijatelje.

Veganski golaž

Potrebujete:

  • 1 čebulo
  • zeleno in rdečo papriko
  • skledico sesekljanih paradižnikov
  • 2 na majhne koščke narezana korenčka
  • skledico na koščke narezanega sejtana
  • 4 žlice domače paradižnikove mezge
  • pinjole
  • strok sesekljanega česna
  • origano
  • kajenski poper
  • kurkumo
  • peteršilj
  • kokosovo maslo

Priprava:
Na kokosovem maslu prepražite sesekljano čebulo. Ko porumeni, ji dodajte koščke sejtana in malo popecite. Nato dodajte koščke paprike, korenčka in sesekljan česen. Ko se vse nekoliko zmehča, dodajte skledico paradižnikov. Vse še malo pokuhajte, dodajte paradižnikovo mezgo, malo kurkume, origano in malo kajenskega popra. Zraven si skuhajte bio polento, prelijte z omako, potresite s pinjolami in peteršiljem.

- Oglas -

Najnovejše

Ali psi zares poznajo na uro?

Skrbniki psov ste se najverjetneje že kdaj vprašali, ali je mogoče, da bi vaš pes zares poznal na uro. Psi lahko namreč naredijo nekaj ob natanko določeni uri dneva.

Slobodanka Poštić: Občutek za voh dviguje kakovost življenja

Slobodanka Poštić, pionirka aromaterapije in naravne parfumeristike na Balkanu, je dokaz, kako pomembno je v življenju uživati v čudovitem svetu vonjev.

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×