fbpx
Domov Zdravje & prehrana Veganski 'cheesecake' z jagodami

Veganski ‘cheesecake’ z jagodami

Priprava te zdrave sladice, s katero se lahko pregrešite brez slabe vesti, je zares enostavna in hitra.

- Oglas -

veganski cheesecake

Sestavine:
100 g mandljev
200 g orehov
½ skodelice izkoščičenih dateljnov
Himalajska sol
Cimet

Za nadev:
200 g jagod
3 skodelice v vodi namočenih indijskih oreščkov
1 skodelica izkoščičenih dateljnov
Himalajska sol
½ skodelice kokosovega olja
1 skodelica medu ali stevie

- Oglas -

Priprava:
Mandlje, orehe in dateljne potopite v vodo in jih namakajte najmanj eno uro. Nato jih precedite in zmeljite v mešalniku, da dobite lepljivo pasto. Dodajte ščepec himalajske soli in cimet po okusu. Maso razporedite na dno pekača oziroma ustreznega pladnja. Pripravite ‘sir’: 3 skodelice indijskih oreščkov in 1 skodelico dateljnov vsaj eno uro namakajte v vodi. Nato jih zmeljite v mešalniku s polovico pripravljenih jagod (najmanj 100 gramov), z 2 skodelicama vode, 1 čajno žličko himalajske soli in ½ skodelice kokosovega olja. Mešajte in po potrebi dodajte malo vode. Masa mora biti redka, vendar ne povsem tekoča. Po želji dodajte med ali stevio (1/2 skodelice). ‘Sir’ prelijte čez pripravljeno podlago. Nato pripravite vrhnjo plast: v mešalniku zmešajte 100 g jagod, ½ skodelice medu ali stevie in ½ skodelice vode. To zmes prelijte po ‘siru’. Sladico vstavite v zamrzovalnik za tri ure, da se strdi.

- Oglas -
- Oglas -
- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×