Veganski ‘cheesecake’ z jagodami

Priprava te zdrave sladice, s katero se lahko pregrešite brez slabe vesti, je zares enostavna in hitra.

veganski cheesecake

Sestavine:
100 g mandljev
200 g orehov
½ skodelice izkoščičenih dateljnov
Himalajska sol
Cimet

Za nadev:
200 g jagod
3 skodelice v vodi namočenih indijskih oreščkov
1 skodelica izkoščičenih dateljnov
Himalajska sol
½ skodelice kokosovega olja
1 skodelica medu ali stevie

Priprava:
Mandlje, orehe in dateljne potopite v vodo in jih namakajte najmanj eno uro. Nato jih precedite in zmeljite v mešalniku, da dobite lepljivo pasto. Dodajte ščepec himalajske soli in cimet po okusu. Maso razporedite na dno pekača oziroma ustreznega pladnja. Pripravite ‘sir’: 3 skodelice indijskih oreščkov in 1 skodelico dateljnov vsaj eno uro namakajte v vodi. Nato jih zmeljite v mešalniku s polovico pripravljenih jagod (najmanj 100 gramov), z 2 skodelicama vode, 1 čajno žličko himalajske soli in ½ skodelice kokosovega olja. Mešajte in po potrebi dodajte malo vode. Masa mora biti redka, vendar ne povsem tekoča. Po želji dodajte med ali stevio (1/2 skodelice). ‘Sir’ prelijte čez pripravljeno podlago. Nato pripravite vrhnjo plast: v mešalniku zmešajte 100 g jagod, ½ skodelice medu ali stevie in ½ skodelice vode. To zmes prelijte po ‘siru’. Sladico vstavite v zamrzovalnik za tri ure, da se strdi.

Povzetek
recipe image
Ime recepta
Veganski Cheesecake z jagodami
Objavljeno
Ocena
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
DELI
Bodi Eko
Še več člankov, receptov, zgodb in intervjujev najdete v naši tiskani izdaji revije Bodi eko. Naročite se na revijo Bodi eko
  • Igor Đukanović

    Meni pa je simpatičen, ker se da pocati z otroci. Tako bodo imeli večje veselje pojesti.

    Kako bi pa ti izboljšala recept?

  • mima

    pa tudi slabo napisan recept

  • irene

    slika ne pripada receptu…