Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaVeganski 'cheesecake' z jagodami

Veganski ‘cheesecake’ z jagodami

MORDA VAS ZANIMA

Priprava te zdrave sladice, s katero se lahko pregrešite brez slabe vesti, je zares enostavna in hitra.

- Oglas -

veganski cheesecake

Sestavine:
100 g mandljev
200 g orehov
½ skodelice izkoščičenih dateljnov
Himalajska sol
Cimet

Za nadev:
200 g jagod
3 skodelice v vodi namočenih indijskih oreščkov
1 skodelica izkoščičenih dateljnov
Himalajska sol
½ skodelice kokosovega olja
1 skodelica medu ali stevie

Priprava:
Mandlje, orehe in dateljne potopite v vodo in jih namakajte najmanj eno uro. Nato jih precedite in zmeljite v mešalniku, da dobite lepljivo pasto. Dodajte ščepec himalajske soli in cimet po okusu. Maso razporedite na dno pekača oziroma ustreznega pladnja. Pripravite ‘sir’: 3 skodelice indijskih oreščkov in 1 skodelico dateljnov vsaj eno uro namakajte v vodi. Nato jih zmeljite v mešalniku s polovico pripravljenih jagod (najmanj 100 gramov), z 2 skodelicama vode, 1 čajno žličko himalajske soli in ½ skodelice kokosovega olja. Mešajte in po potrebi dodajte malo vode. Masa mora biti redka, vendar ne povsem tekoča. Po želji dodajte med ali stevio (1/2 skodelice). ‘Sir’ prelijte čez pripravljeno podlago. Nato pripravite vrhnjo plast: v mešalniku zmešajte 100 g jagod, ½ skodelice medu ali stevie in ½ skodelice vode. To zmes prelijte po ‘siru’. Sladico vstavite v zamrzovalnik za tri ure, da se strdi.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×