Priprava te zdrave sladice, s katero se lahko pregreลกite brez slabe vesti, je zares enostavna in hitra.
Sestavine:
100 g mandljev
200 g orehov
ยฝ skodelice izkoลกฤiฤenih dateljnov
Himalajska sol
Cimet
Za nadev:
200 g jagod
3 skodelice v vodi namoฤenih indijskih oreลกฤkov
1 skodelica izkoลกฤiฤenih dateljnov
Himalajska sol
ยฝ skodelice kokosovega olja
1 skodelica medu ali stevie
Priprava:
Mandlje, orehe in dateljne potopite v vodo in jih namakajte najmanj eno uro. Nato jih precedite in zmeljite v meลกalniku, da dobite lepljivo pasto. Dodajte ลกฤepec himalajske soli in cimet po okusu. Maso razporedite na dno pekaฤa oziroma ustreznega pladnja. Pripravite โsirโ: 3 skodelice indijskih oreลกฤkov in 1 skodelico dateljnov vsaj eno uro namakajte v vodi. Nato jih zmeljite v meลกalniku s polovico pripravljenih jagod (najmanj 100 gramov), z 2 skodelicama vode, 1 ฤajno ลพliฤko himalajske soli in ยฝ skodelice kokosovega olja. Meลกajte in po potrebi dodajte malo vode. Masa mora biti redka, vendar ne povsem tekoฤa. Po ลพelji dodajte med ali stevio (1/2 skodelice). โSirโ prelijte ฤez pripravljeno podlago. Nato pripravite vrhnjo plast: v meลกalniku zmeลกajte 100 g jagod, ยฝ skodelice medu ali stevie in ยฝ skodelice vode. To zmes prelijte po โsiruโ. Sladico vstavite v zamrzovalnik za tri ure, da se strdi.