DomovZdravje & prehranaVeganski 'cheesecake' z jagodami

Veganski ‘cheesecake’ z jagodami

Priprava te zdrave sladice, s katero se lahko pregrešite brez slabe vesti, je zares enostavna in hitra.

veganski cheesecake

- Oglas -

Sestavine:
100 g mandljev
200 g orehov
½ skodelice izkoščičenih dateljnov
Himalajska sol
Cimet

Za nadev:
200 g jagod
3 skodelice v vodi namočenih indijskih oreščkov
1 skodelica izkoščičenih dateljnov
Himalajska sol
½ skodelice kokosovega olja
1 skodelica medu ali stevie

Priprava:
Mandlje, orehe in dateljne potopite v vodo in jih namakajte najmanj eno uro. Nato jih precedite in zmeljite v mešalniku, da dobite lepljivo pasto. Dodajte ščepec himalajske soli in cimet po okusu. Maso razporedite na dno pekača oziroma ustreznega pladnja. Pripravite ‘sir’: 3 skodelice indijskih oreščkov in 1 skodelico dateljnov vsaj eno uro namakajte v vodi. Nato jih zmeljite v mešalniku s polovico pripravljenih jagod (najmanj 100 gramov), z 2 skodelicama vode, 1 čajno žličko himalajske soli in ½ skodelice kokosovega olja. Mešajte in po potrebi dodajte malo vode. Masa mora biti redka, vendar ne povsem tekoča. Po želji dodajte med ali stevio (1/2 skodelice). ‘Sir’ prelijte čez pripravljeno podlago. Nato pripravite vrhnjo plast: v mešalniku zmešajte 100 g jagod, ½ skodelice medu ali stevie in ½ skodelice vode. To zmes prelijte po ‘siru’. Sladico vstavite v zamrzovalnik za tri ure, da se strdi.

Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE