Veganski ‘cheesecake’ z jagodami

    Priprava te zdrave sladice, s katero se lahko pregrešite brez slabe vesti, je zares enostavna in hitra.

    veganski cheesecake

    Sestavine:
    100 g mandljev
    200 g orehov
    ½ skodelice izkoščičenih dateljnov
    Himalajska sol
    Cimet

    Za nadev:
    200 g jagod
    3 skodelice v vodi namočenih indijskih oreščkov
    1 skodelica izkoščičenih dateljnov
    Himalajska sol
    ½ skodelice kokosovega olja
    1 skodelica medu ali stevie

    Priprava:
    Mandlje, orehe in dateljne potopite v vodo in jih namakajte najmanj eno uro. Nato jih precedite in zmeljite v mešalniku, da dobite lepljivo pasto. Dodajte ščepec himalajske soli in cimet po okusu. Maso razporedite na dno pekača oziroma ustreznega pladnja. Pripravite ‘sir’: 3 skodelice indijskih oreščkov in 1 skodelico dateljnov vsaj eno uro namakajte v vodi. Nato jih zmeljite v mešalniku s polovico pripravljenih jagod (najmanj 100 gramov), z 2 skodelicama vode, 1 čajno žličko himalajske soli in ½ skodelice kokosovega olja. Mešajte in po potrebi dodajte malo vode. Masa mora biti redka, vendar ne povsem tekoča. Po želji dodajte med ali stevio (1/2 skodelice). ‘Sir’ prelijte čez pripravljeno podlago. Nato pripravite vrhnjo plast: v mešalniku zmešajte 100 g jagod, ½ skodelice medu ali stevie in ½ skodelice vode. To zmes prelijte po ‘siru’. Sladico vstavite v zamrzovalnik za tri ure, da se strdi.

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Veganski Cheesecake z jagodami
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte

    3 KOMENTARJI

    1. Meni pa je simpatičen, ker se da pocati z otroci. Tako bodo imeli večje veselje pojesti.

      Kako bi pa ti izboljšala recept?

    Comments are closed.