Veganske jabolčne palačinke

    Tokrat recept za okusne sadne, bolj natančno jabolčne palačinke brez glutena, s katerimi se boste lahko posladkali.

    Jabolčne palačinke

    Za pripravo palačink potrebujete:

    Za testo:

    • Sojino, ajdovo, proseno in amarantovo moko (ali katero drugo brezglutensko moko)
    • Sojino, ovseno ali riževo mleko
    • Stlačeno banano
    • Malo mineralne vode
    • Malo prave vanilije v prahu
    • Nastrgana lupinica bio limone
    • Ščep vinskega kamna

    Z mešalnikom dobro zmešajte moko, mleko, stlačeno banano, cimet, vanilijo, limonino lupinico, vinski kamen in mineralno vodo. Masa naj bo nekoliko bolj gosta kot tista pri navadnih palačinkah.

    Na kokosovem maslu specite palačinke.

    Za nadev:

    • Jabolka
    • Kokosovo maslo
    • Kokosovo moko
    • Cimet
    • Sojino smetano

    Olupite jabolka in jih narežite na manjše koščke.  V kozici raztopite kokosovo maslo in nato vanjo stresite jabolka. Kuhajte na majhnem ognju, dodajte malo kokosovih ostružkov in žličko cimeta. Za še boljši okus jim proti koncu kuhanja dodajte malo sojine smetane.

    Povzetek
    recipe image
    Ime recepta
    Veganske jabolčne palačinke
    Objavljeno
    Ocena
    51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
    Povejte svoje mnenje - kometirajte