Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Zdravje & prehranaVeganske jabolčne palačinke

Veganske jabolčne palačinke

MORDA VAS ZANIMA

Tokrat recept za okusne sadne, bolj natančno jabolčne palačinke brez glutena, s katerimi se boste lahko posladkali.

- Oglas -

Jabolčne palačinke

Za pripravo palačink potrebujete:

Za testo:

  • Sojino, ajdovo, proseno in amarantovo moko (ali katero drugo brezglutensko moko)
  • Sojino, ovseno ali riževo mleko
  • Stlačeno banano
  • Malo mineralne vode
  • Malo prave vanilije v prahu
  • Nastrgana lupinica bio limone
  • Ščep vinskega kamna

Z mešalnikom dobro zmešajte moko, mleko, stlačeno banano, cimet, vanilijo, limonino lupinico, vinski kamen in mineralno vodo. Masa naj bo nekoliko bolj gosta kot tista pri navadnih palačinkah.

- Oglas -

Na kokosovem maslu specite palačinke.

Za nadev:

  • Jabolka
  • Kokosovo maslo
  • Kokosovo moko
  • Cimet
  • Sojino smetano

Olupite jabolka in jih narežite na manjše koščke.  V kozici raztopite kokosovo maslo in nato vanjo stresite jabolka. Kuhajte na majhnem ognju, dodajte malo kokosovih ostružkov in žličko cimeta. Za še boljši okus jim proti koncu kuhanja dodajte malo sojine smetane.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×