Veganske jabolčne palačinke

Tokrat recept za okusne sadne, bolj natančno jabolčne palačinke brez glutena, s katerimi se boste lahko posladkali.

Jabolčne palačinke

Za pripravo palačink potrebujete:

Za testo:

  • Sojino, ajdovo, proseno in amarantovo moko (ali katero drugo brezglutensko moko)
  • Sojino, ovseno ali riževo mleko
  • Stlačeno banano
  • Malo mineralne vode
  • Malo prave vanilije v prahu
  • Nastrgana lupinica bio limone
  • Ščep vinskega kamna

Z mešalnikom dobro zmešajte moko, mleko, stlačeno banano, cimet, vanilijo, limonino lupinico, vinski kamen in mineralno vodo. Masa naj bo nekoliko bolj gosta kot tista pri navadnih palačinkah.

Na kokosovem maslu specite palačinke.

Za nadev:

  • Jabolka
  • Kokosovo maslo
  • Kokosovo moko
  • Cimet
  • Sojino smetano

Olupite jabolka in jih narežite na manjše koščke.  V kozici raztopite kokosovo maslo in nato vanjo stresite jabolka. Kuhajte na majhnem ognju, dodajte malo kokosovih ostružkov in žličko cimeta. Za še boljši okus jim proti koncu kuhanja dodajte malo sojine smetane.

Povzetek
Ime recepta
Veganske jabolčne palačinke
Objavljeno
Ocena
5 Based on 2 Review(s)

Ne zamudite zanimivih vsebin: