Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Zdravje & prehranaVas pestijo bolečine, pa ne veste zakaj?

Vas pestijo bolečine, pa ne veste zakaj?

MORDA VAS ZANIMA

Ste zmedeni, utrujeni, vse vas boli in imate težave s spominom, zdravnik pa vam ne zna postaviti diagnoze? Opisani simptomi so pogosto povezani z avto-antitelesi, ki jih producira oslabljen imunski sistem. Dokler avto-antitelesa ne povzročijo dovolj škode na organih, zdravnik ne more postaviti diagnoze.

- Oglas -

Bolečine

Kaj ukreniti, da simptomi ne uidejo z vajeti v bolezen?

Ko vam telo sporoča, da ste v predbolezenskem stanju, lahko naredite veliko za izboljšanje zdravja vaših celic. Takrat je pravi čas, da celicam pomagate, da se regenerirajo. S tem se pogosto odpravi tudi težave, povezane z bolečinami, utrujenostjo in razpoloženjskimi motnjami.

Poskusite slediti naslednjim petim napotkom:

1. Iz prehrane popolnoma črtajte žitarice in mlečne izdelke – za mesec ali dva. Gluten in lektini v žitaricah ter kazein v mlečnih izdelkih spodbujajo nastanek vnetij in povečujejo tveganje za nastanek avtoimunih, nevroloških in psihiatričnih bolezni.

2. Jejte več zelenjave. Slovenci pojemo 200 gramov zelenjave na dan, vendar bi je morali vsaj kilogram. Prehrana z veliko zelenjave zmanjšuje možnost nastanka številnih kroničnih bolezni, vključno z debelostjo, sladkorno boleznijo, nevrološkimi težavami, psihiatričnimi motnjami in avtoimunimi boleznimi.

- Oglas -

3. Na noč si privoščite od 7 do 9 ur spanca. Ne krajšajte spanca, saj je nujen za regeneracijo telesa in njegovo »vzdrževanje«.

4. Prakticirajte, kar vas sprošča in odganja stres. Kdor je večino časa podvržen stresu in ima kronično povišano raven stresnih hormonov, ima težave z regeneracijo celic.

5. Več se smejte. Dober smeh, tak od srca, sprosti veliko zdravju koristnih hormonov in zmanjšuje vnetja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×