Zdravje & prehranaVas pestijo bolečine, pa ne veste zakaj?

Vas pestijo bolečine, pa ne veste zakaj?

MORDA VAS ZANIMA

Ste zmedeni, utrujeni, vse vas boli in imate težave s spominom, zdravnik pa vam ne zna postaviti diagnoze? Opisani simptomi so pogosto povezani z avto-antitelesi, ki jih producira oslabljen imunski sistem. Dokler avto-antitelesa ne povzročijo dovolj škode na organih, zdravnik ne more postaviti diagnoze.

- Oglas -

Bolečine

Kaj ukreniti, da simptomi ne uidejo z vajeti v bolezen?

Ko vam telo sporoča, da ste v predbolezenskem stanju, lahko naredite veliko za izboljšanje zdravja vaših celic. Takrat je pravi čas, da celicam pomagate, da se regenerirajo. S tem se pogosto odpravi tudi težave, povezane z bolečinami, utrujenostjo in razpoloženjskimi motnjami.

Poskusite slediti naslednjim petim napotkom:

1. Iz prehrane popolnoma črtajte žitarice in mlečne izdelke – za mesec ali dva. Gluten in lektini v žitaricah ter kazein v mlečnih izdelkih spodbujajo nastanek vnetij in povečujejo tveganje za nastanek avtoimunih, nevroloških in psihiatričnih bolezni.

2. Jejte več zelenjave. Slovenci pojemo 200 gramov zelenjave na dan, vendar bi je morali vsaj kilogram. Prehrana z veliko zelenjave zmanjšuje možnost nastanka številnih kroničnih bolezni, vključno z debelostjo, sladkorno boleznijo, nevrološkimi težavami, psihiatričnimi motnjami in avtoimunimi boleznimi.

- Oglas -

3. Na noč si privoščite od 7 do 9 ur spanca. Ne krajšajte spanca, saj je nujen za regeneracijo telesa in njegovo »vzdrževanje«.

4. Prakticirajte, kar vas sprošča in odganja stres. Kdor je večino časa podvržen stresu in ima kronično povišano raven stresnih hormonov, ima težave z regeneracijo celic.

5. Več se smejte. Dober smeh, tak od srca, sprosti veliko zdravju koristnih hormonov in zmanjšuje vnetja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×