Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.
Dom & energijaVarčujte z vodo tudi na stranišču

Varčujte z vodo tudi na stranišču

MORDA VAS ZANIMA

Stari nasvet pravi, da lahko največ vode prihranimo, če namestimo v izplakovalni kotliček stranišča opeko.
Izplakovalni kotliček stranišča
Res je, da je to najlažji način pri katerem vam ne bo (ko boste enkrat namestili opeko v izplakovalni kotliček) potrebno niti migniti s prstom, vendar pa opeka ni ravno najboljša izbira, zato raje uporabite steklenico napolnjeno s peskom.

- Oglas -

Ne skrbite, ni potrebno, da popolnoma spremenite svoj življenski stil, da lahko varčujete z vodo. Večino novih stranišč danes porabi manj vode, kot včasih, vendar še vedno lahko nekaj privarčujemo. Povprečen straniščni kotliček porabi približno 6-9 litrov vode na splakovanje, s steklenico v rezervoarju pa boste prihranili približno do 2 litra vode pri vsakem splakovanju, kar že v enem dnevu nanese kar lepo številko privarčevane vode v gospodinjstvu.

In kaj je narobe z opeko? Opeke so znane po tem, da sčasoma razgradijo v vodi, kar lahko na koncu pripelje do zamašitve stranišča ali kotlička. Če pa že res želite uporabiti opeko, pa le-to zavijte v plastično vrečko.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×