Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Dom & energijaSamodejno čiščenje sončnih kolektorjev

Samodejno čiščenje sončnih kolektorjev

MORDA VAS ZANIMA

Tehnologija, ki jo je izdelala NASA bo pomagala znanstvenikom raziskati Mars, prav tako pa lahko reši probleme glede porabe energije na Zemlji.
Sončni kolektorjiSončne plošče, ki se uporabljajo za napajanje robota, večkrat umaže zemlja, ki jo prinese veter. Ta pa slabi samo proizvodnjo energije, zato so izumili sistem, ki bo sam skrbel za to, da bodo sončne plošče ostale čiste. Ta sistem vsebuje senzorje, ki zaznajo prašne delce na ploščah in le-te odstranijo z električnim nabojem.

- Oglas -

Dr. Malay Mazumder, ki je pomagal izdelati tehnologijo za NASO je povedal, da lahko ta pomaga izboljšati izkoristek večjih sončnih celic, ki so postavljene v suhe in prašne puščavske lokacije. Plast peska, ki tehla 4g na kvadratni meter bi tako naj zmanjšala zmogljivost solarnih plošč za kar 40 %.

S tem imajo velike težave v Arizoni, kjer na mesec nanese za kar štirikrat toliko peska na površine. Še večje probleme pa imajo v Avstraliji, bližnjem vzhodu ter Indiji.

Omenjeni senzorji tako merijo količino peska na ploščah in le-tega odstranijo s pomočjo električno občutljivega materiala. Elektrode na ploščah proizvedejo elektrostatične pulze, ki stresejo pepel s plošč. Sam proces naj bo očistil 90 % prahu v dveh minutah, pri tem pa porabi le majhno količino elektrike, ki jo proizvedejo plošče.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×