0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaV Veliki Britaniji dobili prvo specializirano kliniko za medicinsko konopljo

V Veliki Britaniji dobili prvo specializirano kliniko za medicinsko konopljo

MORDA VAS ZANIMA

V britanskem mestecu Cheadle se je pred kratkim odprla zasebna klinika The Beeches. To je bil za mnoge pomemben dan, saj gre za prvo specializirano britansko kliniko, ki je namenjena izključno predpisovanju zdravil na osnovi medicinske konoplje.

- Oglas -
Foto: Medical Cannabis Clinics/PA

Storitve plačljive, a odprtje klinike je kljub temu mnoge močno razveselilo

Kot omenjeno, gre za zasebno kliniko, kar pomeni, da bodo morali pacienti za storitve plačati. Sam posvet z zdravnikom bo stal 200 britanskih funtov, za mesečni recept za medicinsko konopljo pa bo treba odšteti nekje med 600 in 700 funti. Kljub plačljivosti storitev so se mnogi prebivalci in prebivalki Velike Britanije razveselili tega mejnika.

Medicinska konoplja se bo predpisovala le, če bodo dokazano izčrpane druge možnosti

Odločanje o dejanskemu predpisovanju medicinske konoplje bo potekalo na podlagi skrbne preučitve posameznega primera. Tako recept ne bo samoumeven, ampak ga bodo pacienti dobili šele v primeru, da se bo medicinsko osebje prepričalo, da licencirana zdravila ne morejo pomagati.

Rešilna bitka za številne, ki se spopadajo s hudimi bolečinami

Kot je povedal prof. Mike Barnes, klinični direktor klinike The Beeches, so mnogi pacienti, ki se borijo s kroničnimi bolečinami ter z različnimi nevrološkimi in psihološkimi težavami, že zelo dolgo obupano prosili za možnosti tovrstnega zdravljenja. Nova klinika naj bi tako predstavljala nekakšno rešilno bilko za tiste, pri katerih druge metode zdravljenja niso obrodile želenih rezultatov. Prof. Barnes je dodal še, da upa, da bodo imeli sčasoma dostop do podobnih storitev tudi pacienti iz drugih delov Velike Britanije.

.

NAJNOVEJŠE