Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.
Zdravje & prehranaV Veliki Britaniji dobili prvo specializirano kliniko za medicinsko konopljo

V Veliki Britaniji dobili prvo specializirano kliniko za medicinsko konopljo

MORDA VAS ZANIMA

V britanskem mestecu Cheadle se je pred kratkim odprla zasebna klinika The Beeches. To je bil za mnoge pomemben dan, saj gre za prvo specializirano britansko kliniko, ki je namenjena izključno predpisovanju zdravil na osnovi medicinske konoplje.

Foto: Medical Cannabis Clinics/PA

Storitve plačljive, a odprtje klinike je kljub temu mnoge močno razveselilo

- Oglas -

Kot omenjeno, gre za zasebno kliniko, kar pomeni, da bodo morali pacienti za storitve plačati. Sam posvet z zdravnikom bo stal 200 britanskih funtov, za mesečni recept za medicinsko konopljo pa bo treba odšteti nekje med 600 in 700 funti. Kljub plačljivosti storitev so se mnogi prebivalci in prebivalki Velike Britanije razveselili tega mejnika.

Medicinska konoplja se bo predpisovala le, če bodo dokazano izčrpane druge možnosti

Odločanje o dejanskemu predpisovanju medicinske konoplje bo potekalo na podlagi skrbne preučitve posameznega primera. Tako recept ne bo samoumeven, ampak ga bodo pacienti dobili šele v primeru, da se bo medicinsko osebje prepričalo, da licencirana zdravila ne morejo pomagati.

Rešilna bitka za številne, ki se spopadajo s hudimi bolečinami

Kot je povedal prof. Mike Barnes, klinični direktor klinike The Beeches, so mnogi pacienti, ki se borijo s kroničnimi bolečinami ter z različnimi nevrološkimi in psihološkimi težavami, že zelo dolgo obupano prosili za možnosti tovrstnega zdravljenja. Nova klinika naj bi tako predstavljala nekakšno rešilno bilko za tiste, pri katerih druge metode zdravljenja niso obrodile želenih rezultatov. Prof. Barnes je dodal še, da upa, da bodo imeli sčasoma dostop do podobnih storitev tudi pacienti iz drugih delov Velike Britanije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×