Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
Zdravje & prehranaV tabletah proti hipertenziji odkrita kancerogena snov – krivo »zniževanje stroškov«?

V tabletah proti hipertenziji odkrita kancerogena snov – krivo »zniževanje stroškov«?

MORDA VAS ZANIMA

Verjetno ni presenetljivo, da lahko odpoklic zdravila povzroči precejšnjo paniko. V ozadju tovrstnih odpoklicev je namreč običajno odkritje, da je lahko določeno zdravilo, ki so ga številni jemali v upanju, da jim bo pomagalo pri zdravstvenih težavah, škodljivo. Še toliko večja panika pa nastane, če se izkaže, da je to zdravilo vsebovalo snov, ki lahko povzroči raka. Prav to se je namreč nedolgo tega zgodilo v ZDA, in sicer z zdravilom, ki je bilo namenjeno nižanju krvnega tlaka.

Odkrita snov se pogosto uporablja za povzročanje jetrnih tumorjev pri laboratorijskih živalih

- Oglas -

Odpoklic se je nanašal na zdravilo Losartan, ki ga je proizvedlo podjetje Macleods Pharmaceuticals Limited. Za odpoklic se je odločilo kar podjetje samo, po tem, ko so v zdravilu našli sledove N-nitrozodimetilamina. Gre za kancerogeno snov, ki se jo sicer pogosto uporablja v laboratorijskih eksperimentih na živalih – za spodbujanje nastajanja tumorjev na jetrih. Snov se poleg tega včasih uporablja tudi kot dodatek bencinu in industrijskim mazivom ter pri proizvodnji plastičnih izdelkov.

Kako velik vpliv imajo poskusi zniževanja stroškov proizvodnje na varnost zdravil?

Podjetje Macleods Pharmaceuticals Limited proizvaja tudi mnoga druga znana zdravila – na primer zdravila za diabetike, antidepresive, antipsihotike, analgetike itn. Vsa svoje zdravila proizvajajo v Indiji, kar je pogosto povezano predvsem z zniževanjem stroškom, za kar si seveda danes prizadevajo tudi mnoga farmacevtska podjetja. Proizvodnja zdravil v indijskih obratih naj bi sicer »ustrezala določilom ameriške Zvezne uprave za hrano in zdravila«.  

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×