Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.
ŽivaliV Španiji umrl matador

V Španiji umrl matador

MORDA VAS ZANIMA

Victor Barrio, 29-letni matador, je umrl, ko mu je bik z rogovi prebodel prsni koš in ga vrgel v zrak. Kaj podobnega se ni zgodilo že 30 let, zadnji matador, ki je umrl v areni, je bil namreč Jose Cubero oziroma Yiyo, in sicer leta 1985.

- Oglas -

Bik

V preteklem stoletju je v Španiji zaradi poškodb, ki so jih zadali biki, umrlo 134 ljudi, od tega 33 matadorjev, ostali pa na ulici, kjer imajo Španci vsakoletni festival, ko bežijo pred pobesnelimi biki.

Vsako leto se v Španiji odvije približno 2000 bikoborb, vendar številke na srečo padajo, Katalonija je leta 2010 po Kanarskih otokih postala druga španska regija, kjer so to krvavo tradicijo prepovedali. Barrio pa včeraj ni bil edina žrtev bikov, samo nekaj ur pred tem je namreč med t. i. “tekom z biki”v Pedreguerju zaradi poškodb umrl moški, ki ga je bik prav tako nasadil na rogove.

Bikoborbe bi morali prepovedati

Gladiatorske igre so sicer že več kot tisoč let prepovedane, kar pa ne pomeni, da množice niso še vedno željne prelivanja krvi. V teh bitkah naj bi šlo sicer za boj med človekom in živaljo, vendar pa je dejstvo, da bike pred samim dogodkom omamijo, v oči pa mu vtrejo mazilo, zaradi katerega potem slabše vidi. Bitka torej ni pravična, ampak ljudi, ki si želijo samo kruha in iger, to pač ne zanima. Bik se tudi ne odziva na rdečo barvo, saj je barvno slep, odziva se le na gibanje. Naposled bik, ki mu v hrbet zarijejo več ostrih harpun, omaga, množica pa vzklika in bikoborca nagradi z bučnim aplavzom. V Španiji tako vsako leto umre na tisoče mladih bikov, tehtnica pa se je po 30 letih vsaj malo prevesila na drugo stran – nenazadnje gre za “boj” med človekom in živaljo, vsaj tako pravijo.

- Oglas -

Morda bi bil že čas, da to tako opevano in še bolj krvavo tradicijo pospravimo na smetišče zgodovine, kjer naj tudi ostane – za zmeraj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×