Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Dom & energijaV novo leto z aromaterapijo

V novo leto z aromaterapijo

MORDA VAS ZANIMA

Novo letoNovo leto je čas, da se spomnimo in smo hvaležni za izkušnje v iztekajočem se letu ter se hkrati veselimo novih priložnosti, možnosti in simboličnemu začetku.

- Oglas -

Na nas je, da se odločimo, ali bomo praznovali v množični zabavi na ulici ali se bomo odočili za bolj umirjeno varijanto.

Za karkoli se boste odločili vam predlagam, da vaši penini vdahnete luksuzno noto s kakšno kapljico hidrolata vrtnice. Poleg tega da bo malce spremenila okus (moji prijatelji pravijo, da izboljša okus), vrtnica deluje dobro na komunikacijo in stres, ker sprošča živčno napetost, kar je zelo dobrodošlo v današnjem hitrem življenjskem tempu! Hidrolat vrtnice deluje kot hormonalni regulator, pomaga pri PMSu in spremembi razpoloženja, odpira naša čustva, uravnoteža srčno čakro ter je dokazano, da ima najvišo vibracijo izmed eteričnih olj in hidrolatov.

Recept – penina s hidrolatom damaščanske vrtnice:

  1. kozarec penine
  2. čajna žlička (do 5 ml) hidrolata damaščanske vrtnice (Rosa Damascena)

PeninaPreprosto dodate čajno žličko hidrolata damaščanske vrtnice v kozarec šampanjca.

- Oglas -

Za tiste romantike, ki se boste greli ob ognju predlagam, da date eno kapljico eteričnega olja na poleno. Pomembno je da se zavedate, da so eterična olja vnetljiva, zato ga je treba nakapljati na poleno nekaj časa preden ga date na ogenj in pustite, da se eterično olje vpije v poleno. Predlagam eterična olja z lesnim vonjem kot so bor, cedra ali cipresa. Takšni vonji nas pomirjajo ter spodbujajo občutek notaranje moči in miru. Dali nam bodo fokus za leto, ki prihaja.

Naslednji trik, ki je primeren za ta čas, je odišavljanje sveč, ki jih že imate.

Postopek izdelave dišeče sveče:

  1. Prižgite svečo in počakajte da se vosek začne topiti, potem jo ugasnite. Spet potrebno paziti, da eterična olja ne kapljate blizu ognja.
  2. V raztopljeni vosek kapnite 1 kapljico eteričnega olja po vaši izbiri.
  3. Prižgate vašo ”novo dišečo” svečo!

Vsekakor lahko odišavite prostor z difuzerjem ali izparilnikom. Za veselo in  praznično vzdušje ter dobro komunikacijo predlagam naslednjo mešanico:

  • 2 kapljici eteričnega olja cimeta (Cinnamomum zeylanicum)
  • 3 kapljice eteričnega olja geranije (Pelargonium graveolens)
  • 4 kapljice eteričnega olja sladke pomaranče (Citrus sinensis)

Pri nakupu eteričnega olja cimeta predlagam cimet list (obstaja tudi eterično olje cimet lubje). Poleg tega da je bolj prijetno za okolje (ker se ne uničuje rastlina), je to eterično olje malo manj dražilno za kožo in sluznico ter je bolj poceni od eteričnega olja cimeta, ki je pridobljeno iz lubja.

Naj vam prijetne dišave pomagajo še bolj uživati in se sprostiti v času praznovanja. Želim vam uspešno, kreativno in dišeče novo leto!

Melani Kovač, aromaterapevtka
www.aromadelavnice.si

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×