Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
Dom & energijaZa kaj vse lahko uporabimo zobno pasto?

Za kaj vse lahko uporabimo zobno pasto?

MORDA VAS ZANIMA

Zobno pasto so uporabljali že stari Egipčani, in sicer iz pripravka volovskih parkljev, jajčnih lupin, lehnjaka, mete in vode. Kasneje, šele leta 1850 je Washington Sheffield razvil recept, ki ga priznavamo kot zobno pasto. Zobna pasta je lahko večnamenska in je ne uporabljamo samo pri čiščenju zob. Preberite, za kaj vse jo lahko še uporabimo.

- Oglas -

Zobna pasta

Očistite likalnik

Rahlo grudasta sestava zobne paste je idealna za odstranjevanje zasušenih madežev in lepljivih ostankov, tako na likalni deski, kot tudi likalniku. Zobno pasto nanesemo na hladen likalnik, zdrgnemo in speremo z vodo.

Posvetlite bel podplat čevljev

Se tudi vam dogaja, da beli podplati vaših novih čevljev niso več tako beli? Čevelj umijte, nato nanesite zobno pasto in zdrgnite ter sperite. Podplati se bodo bleščali, kot na dan, ko ste jih kupili.

Odstranite praske iz čevljev

Če imajo vaši usnjeni čevlji praske, nanesite malo paste na opraskano mesto in jo vtrite z mehko krpo ter obrišite z vlažno krpo. Usnje bo kot novo.

Odstranite šminko in črnilo iz tkanine

- Oglas -

Če si del oblačila umažete s šminko ali črnilom, madež namažite z zobno pasto ter drgnite skupaj. Če se je vsaj del madeža že izbrisal, postopek ponavljajte, dokler madež čisto ne izgine.

Preberite si tudi, kako si lahko sami izdelate zobno pasto.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×