0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaZa kaj vse lahko uporabimo zobno pasto?

Za kaj vse lahko uporabimo zobno pasto?

MORDA VAS ZANIMA

Zobno pasto so uporabljali že stari Egipčani, in sicer iz pripravka volovskih parkljev, jajčnih lupin, lehnjaka, mete in vode. Kasneje, šele leta 1850 je Washington Sheffield razvil recept, ki ga priznavamo kot zobno pasto. Zobna pasta je lahko večnamenska in je ne uporabljamo samo pri čiščenju zob. Preberite, za kaj vse jo lahko še uporabimo.

- Oglas -

Zobna pasta

Očistite likalnik

Rahlo grudasta sestava zobne paste je idealna za odstranjevanje zasušenih madežev in lepljivih ostankov, tako na likalni deski, kot tudi likalniku. Zobno pasto nanesemo na hladen likalnik, zdrgnemo in speremo z vodo.

Posvetlite bel podplat čevljev

Se tudi vam dogaja, da beli podplati vaših novih čevljev niso več tako beli? Čevelj umijte, nato nanesite zobno pasto in zdrgnite ter sperite. Podplati se bodo bleščali, kot na dan, ko ste jih kupili.

- Oglas -

Odstranite praske iz čevljev

Če imajo vaši usnjeni čevlji praske, nanesite malo paste na opraskano mesto in jo vtrite z mehko krpo ter obrišite z vlažno krpo. Usnje bo kot novo.

Odstranite šminko in črnilo iz tkanine

Če si del oblačila umažete s šminko ali črnilom, madež namažite z zobno pasto ter drgnite skupaj. Če se je vsaj del madeža že izbrisal, postopek ponavljajte, dokler madež čisto ne izgine.

Preberite si tudi, kako si lahko sami izdelate zobno pasto.

NAJNOVEJŠE