Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravje & prehranaUmetne dišave v pomarančnem soku?

Umetne dišave v pomarančnem soku?

MORDA VAS ZANIMA

100% pomarančni sok. To verjetno piše na veliko proizvodih, ki ste jih v že kupili in ki bi naj vsebovali pomarančni sok. Zato si verjetno tudi večina misli, da pije pravi 100% pomarančni sok. Pa vendar … ali ga res?

- Oglas -

Verjetno mnogih ne preslepi oznaka ‘sveži pomarančni sok’, saj se zavedamo, da pomaranče prihajajo iz različnih koncev sveta, zaradi različnih letnih časov. Zato tudi ni možno narediti soka iz svežih pomaranč, če so le-te potovale kdo ve koliko časa v kontejnerjih, da ne omenjamo roka uporabe in datuma proizvodnje soka.

Mnogi pa se verjetno tudi ne zavedajo nekaterih dejstev glede pomarančnega soka:

  • Kisik je mnogokrat vzet iz samega soka še preden tega pripeljejo do rezervoarjev, da se sok pri samem postopku ne bi pokvaril. Vendar pa s tem, ko vzamejo kisik iz pomaranč, vzamejo tudi samo bistvo pomaranč, njihov okus.
  • Zato, da bi nadomestili to izgubo, dodajo umetne dišave. Tako večje tovarne poskrbijo, da ima vsak karton s sokom enak okus, saj bi bilo drugače po naravnem postopku to zelo težko izvedljivo, kar ste verjetno tudi sami že kdaj opazili, ko ste jedli pomaranče – nampreč nimajo vse enakega okusa, še posebej, če jih kupite pri različnih trgovcih se to bolj izrazito pozna.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×