0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaUmetne dišave v pomarančnem soku?

Umetne dišave v pomarančnem soku?

MORDA VAS ZANIMA

100% pomarančni sok. To verjetno piše na veliko proizvodih, ki ste jih v že kupili in ki bi naj vsebovali pomarančni sok. Zato si verjetno tudi večina misli, da pije pravi 100% pomarančni sok. Pa vendar … ali ga res?

- Oglas -

Verjetno mnogih ne preslepi oznaka ‘sveži pomarančni sok’, saj se zavedamo, da pomaranče prihajajo iz različnih koncev sveta, zaradi različnih letnih časov. Zato tudi ni možno narediti soka iz svežih pomaranč, če so le-te potovale kdo ve koliko časa v kontejnerjih, da ne omenjamo roka uporabe in datuma proizvodnje soka.

Mnogi pa se verjetno tudi ne zavedajo nekaterih dejstev glede pomarančnega soka:

  • Kisik je mnogokrat vzet iz samega soka še preden tega pripeljejo do rezervoarjev, da se sok pri samem postopku ne bi pokvaril. Vendar pa s tem, ko vzamejo kisik iz pomaranč, vzamejo tudi samo bistvo pomaranč, njihov okus.
  • Zato, da bi nadomestili to izgubo, dodajo umetne dišave. Tako večje tovarne poskrbijo, da ima vsak karton s sokom enak okus, saj bi bilo drugače po naravnem postopku to zelo težko izvedljivo, kar ste verjetno tudi sami že kdaj opazili, ko ste jedli pomaranče – nampreč nimajo vse enakega okusa, še posebej, če jih kupite pri različnih trgovcih se to bolj izrazito pozna.

NAJNOVEJŠE