Na olju opražimo ingver, nato pa za nekaj sekund še vse začimbe v prahu. Dodamo jabolka in jih dušimo 15-20 minut oziroma dokler se ne zmehčajo, vendar še ostanejo v kosih. Po prvih nekaj minutah dušenja prilijemo 1/2 dcl vode in pokrijemo. Vsakih nekaj minut premešamo in preverimo, če je voda izparela – če je, prilijemo še 1/2 dcl vode. Na koncu dodamo Čežanasladkor in kuhamo še 2-3 minute. V Indiji se ta pikantna jed imenuje čatni in jo v nekaterih predelih postrežejo v zelo majhni količini skupaj z glavno jedjo, da pospeši prebavo. Drugod jo jedo skupaj z nekvašenimi kruhki kot posladek. Če se vam zdi jed preveč pekoča, lahko uporabite samo ingver in čili izpustite.

Sestavine (za 4 osebe):
1/2 kg jabolk narezanih na večje kose
3 žlice olja
2-3 žličke nastrganega ingverja
1 žlička zmletih koromačevih semen
1 žlička cimeta v prahu
1 žlička kurkume
1/2 – 1 žlička čilija (po okusu)
3-4 žlice sladkorja