DomovZdravje & prehranaRecept: Pikantna jabolčna čežana

Recept: Pikantna jabolčna čežana

Na olju opražimo ingver, nato pa za nekaj sekund še vse začimbe v prahu. Dodamo jabolka in jih dušimo 15-20 minut oziroma dokler se ne zmehčajo, vendar še ostanejo v kosih. Po prvih nekaj minutah dušenja prilijemo 1/2 dcl vode in pokrijemo. Vsakih nekaj minut premešamo in preverimo, če je voda izparela – če je, prilijemo še 1/2 dcl vode. Na koncu dodamo Čežanasladkor in kuhamo še 2-3 minute. V Indiji se ta pikantna jed imenuje čatni in jo v nekaterih predelih postrežejo v zelo majhni količini skupaj z glavno jedjo, da pospeši prebavo. Drugod jo jedo skupaj z nekvašenimi kruhki kot posladek. Če se vam zdi jed preveč pekoča, lahko uporabite samo ingver in čili izpustite.

- Oglas -

Sestavine (za 4 osebe):
1/2 kg jabolk narezanih na večje kose
3 žlice olja
2-3 žličke nastrganega ingverja
1 žlička zmletih koromačevih semen
1 žlička cimeta v prahu
1 žlička kurkume
1/2 – 1 žlička čilija (po okusu)
3-4 žlice sladkorja

- Oglas -
Bodi Eko
Bodi Eko
Na uredništvu s skupnimi močmi pripravljamo številne članke in prispevke za zdravje in zdravo življenje, ekologijo ter nasvetov za dom ter učinkovito rabo energije Že več kot 20 let spremljamo in raziskujemo omenjena področja ter se ves čas izobražujemo in nadgrajujemo svoje znanje.

NAJNOVEJŠE