Oči – to nam lahko povedo o našem zdravju

Oči lahko razkrijejo ogromno o našem zdravju. Z napredkom sodobne tehnologije so se tako odprle zanimive možnosti neinvazivnih diagnostičnih metod.

Poletni horoskop 2022

Kaj si lahko obetate od tokratnega poletja? Vam bodo zvezde naklonjene ali se morate pripraviti na specifične izzive? Odgovori vas čakajo v poletnem horoskopu 2022 …

Eko poroka: 5 nasvetov za okolju prijaznejše poročno slavje

Poroke so namreč pogosto zelo obremenjujoče za okolje. Vendar pa lahko na srečo organizirate prečudovito »eko poroko«.

Je pridobivanje kilogramov po menopavzi zares neizbežno?

Pogosto slišimo, da je menopavza skorajda neizbežno povezana s pridobivanjem kilogramov.

5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.
Zdravje & prehranaRecept: Pikantna jabolčna čežana

Recept: Pikantna jabolčna čežana

MORDA VAS ZANIMA

Na olju opražimo ingver, nato pa za nekaj sekund še vse začimbe v prahu. Dodamo jabolka in jih dušimo 15-20 minut oziroma dokler se ne zmehčajo, vendar še ostanejo v kosih. Po prvih nekaj minutah dušenja prilijemo 1/2 dcl vode in pokrijemo. Vsakih nekaj minut premešamo in preverimo, če je voda izparela – če je, prilijemo še 1/2 dcl vode. Na koncu dodamo Čežanasladkor in kuhamo še 2-3 minute. V Indiji se ta pikantna jed imenuje čatni in jo v nekaterih predelih postrežejo v zelo majhni količini skupaj z glavno jedjo, da pospeši prebavo. Drugod jo jedo skupaj z nekvašenimi kruhki kot posladek. Če se vam zdi jed preveč pekoča, lahko uporabite samo ingver in čili izpustite.

- Oglas -

Sestavine (za 4 osebe):
1/2 kg jabolk narezanih na večje kose
3 žlice olja
2-3 žličke nastrganega ingverja
1 žlička zmletih koromačevih semen
1 žlička cimeta v prahu
1 žlička kurkume
1/2 – 1 žlička čilija (po okusu)
3-4 žlice sladkorja

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×