0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaUčvrstitev prsi: 5 učinkovitih naravnih metod

Učvrstitev prsi: 5 učinkovitih naravnih metod

MORDA VAS ZANIMA

Povešene, mlahave prsi so lahko posledica različnih neugodnih dejavnikov, od prehitrega hujšanja do genetike. Običajno gre sicer za težave, ki so tesno povezane s staranjem. Prsi namreč postopoma izgubljajo čvrstost in se začnejo povešati. Žal ne obstaja čudežna naravna metoda, s pomočjo katere bi lahko ta proces zaustavili ali ga celo zaobrnili, toda to nikakor ne pomeni, da so kakršni koli poskusi učvrstitve prsi s pomočjo naravnih pristopov nesmiselni. Obstajajo namreč metode, ki so lahko presenetljivo učinkovite, posebno če boste vztrajni. Preden pa se lotite preizkušanja naravnih metod za učvrstitev mlahavih, povešenih prsi, je dobro, da si vzamete čas za izbiro primernega nedrčka, posebno če so vaše prsi nekoliko večje. Za ohranjanje karseda čvrstih, pokončnih prsi je namreč nujna ustrezna podpora. Tako je pomembno, da se prepričate, da je velikost nedrčka, ki jo izberete običajno, resnično primerna za vas.

- Oglas -

1. Mazilo z izvlečkom hmelja

Med najboljše zeliščne oziroma rastlinske pripravke za naravno učvrstitev prsi spadajo pripravki, ki vsebujejo izvlečke hmelja. Redna masaža prsi z mazilom, izdelanim iz hmelja, lahko poskrbi za bolj napeto kožo in čvrstejše prsi. Mazila z izvlečkom hmelja pa lahko obenem pripomorejo k zmanjšanju izrazitosti strij, ki se seveda ne pojavljajo samo po trebuhu in nogah, ampak gre za težavo, ki je lahko vezana tudi na predel prsi.

2. Vaje za učvrstitev prsnih mišic

Stojte vzravnano. Stopali naj bosta rahlo razmaknjeni. Roki iztegnite pred seboj, nato pa ju pokrčite v komolcih. Trebuh in hrbet naj bosta napeta. Približajte komolca, da se vaši podlakti stakneta, nato pa roki ponovno razmaknite in ju potisnite proti hrbtu. Pri tem vseskozi ohranjajte 90-stopinjski kot v komolcih. Po želji lahko vključite tudi uteži.

Opisana vaja je le ena od vaj, ki so lahko zelo koristne za prsne mišice, posledično pa lahko pomagajo tudi pri težavah z mlahavimi, povešenimi prsmi, ki so izgubile nekdanjo čvrstost. Med odlične vaje za učvrstitev prsnih mišic na primer spadajo tudi različne oblike sklec.

- Oglas -

3. Pripravki iz sadežev kigelije

Uporaba pripravkov, izdelanih iz sadežev drevesa, imenovanega kigelija (Kigelia africana), je metoda za učvrstitev prsi, ki je izjemno priljubljena v številnih afriških državah. Za učinkovitost tovrstnih pripravkov, ki jih je mogoče kupiti tudi pri nas, naj bi bili zaslužni predvsem saponozidi v sadežih drevesa. Gre namreč za snovi, ki so zelo koristne za učvrstitev kože.

4. Plavanje

Če vam izvajanje posamičnih anaerobnih vaj ni pretirano pri srcu, vam priporočamo plavanje. Gre za aktivnost, ki je izjemno koristna za učvrstitev prsnih mišic. To velja seveda posebno za prsno tehniko. Redno plavanje pripomore k bistveno čvrstejšim, manj povešenim prsim. Če imate tudi v hladnejšem delu leta možnost rednega obiskovanja bazenov, jo je zato vsekakor smiselno izkoristiti.

5. Divji jam

Za učvrstitev prsi naj bi bili izjemno koristni tudi pripravki oziroma mazila, izdelana iz zelišča, imenovanega divji jam. Gre za zelišče z znanstvenim imenom Dioscorea villosa. Uspeva sicer predvsem na območju Severne Amerike, vendar lahko pripravke, ki vsebujejo izvlečke iz tega zelišča, najdete tudi pri nas, vključno z mazili. Z pozitiven vpliv divjega jama na povešene prsi naj bi bila v največji meri zaslužna snov, imenovana diosgenin. Poleg masaže prsi z mazilom, izdelanim iz divjega jama, je lahko za prsi koristna tudi uporaba prehranskih dopolnil, ki vsebujejo snovi, pridobljene iz tega zelišča. Kombiniranje prehranskih dopolnil in izdelkov za zunanjo uporabo oziroma za masažo prsi lahko poskrbi za posebno izrazite pozitivne rezultate.

.

NAJNOVEJŠE