0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaUblažite simptome prehlada kar med tuširanjem!

Ublažite simptome prehlada kar med tuširanjem!

MORDA VAS ZANIMA

So vaše dihalne poti povsem zamašene, zato le s težavo dihate? Čeprav vas to verjetno ne bo potolažilo: v tem času obstaja še ogromno drugih, ki imajo podobne težave. Prehlad in gripa sta na pohodu, kar pomeni, da bodo mnogi obležali v postelji – nekateri za krajši, spet drugi za malce daljši čas. Tisti, ki nočejo, da bi jih bolezen položila v posteljo za daljše obdobje, začnejo že ob prvih nenavadnih simptomih iskati rešitve za pospešitev procesa okrevanja. Po možnosti rešitve, ki so čim bolj naravne.

- Oglas -

Dišave med tuširanjem

Znano je, da lahko doma izdelamo številne pripravke za blaženje simptomov prehladov – sirupe, zdravilne čaje ali pa morda izjemno učinkovit ognjeni jabolčni kis. Manj znano pa je, da je lahko idealen čas za spopad z neprijetnimi simptomi tistih nekaj minut, ko se tuširate. To je recept, ki ga preprosto morate preizkusiti!

Sestavine, ki jih potrebujete

  • 200 gramov sode bikarbone,
  • 100 gramov morske ali grenke soli,
  • 20 kapljic eteričnega olja evkaliptusa,
  • 20 kapljic eteričnega olja mete,
  • 20 kapljic eteričnega olja rožmarina in
  • 1 žlička zdrobljenih kristalov mentola (neobvezno).

Postopek priprave in navodila za uporabo

Zmešajte sodo bikarbono in sol. Dodajte žlico ali dve vode – toliko, da lahko maso oblikujete, vendar ne sme biti premokra. Ko dosežete ustrezno teksturo, dodajte še zdrobljene kristale, eterična olja in dobro premešajte. Z maso napolnite modelčke za peko mafinov, ki ste jih predhodno malce namastili, na primer s kokosovim oljem. Dobro potlačite in počakajte dan ali dva, dokler se masa ne strdi. Tako dobite nekakšno različico v zadnjem času izjemno priljubljenih bombic za kopel – le da se bodo te talile nekoliko počasneje in da bo izbrana kombinacija sestavin poskrbela tudi za pomoč pri premagovanju prehlada. »Bombice« shranjujte v posodici, ki omogoča nepredušno zapiranje.

- Oglas -

Preden boste začeli s tuširanjem, na dno kabine položite eno izmed teh »bombic«. Nato se stuširajte kot običajno. Bombica se bo medtem talila, eterična olja in mentol pa bodo izhlapevali v zrak. V kombinaciji z vročo paro, ki bo prav tako prečistila vaše dihalne poti oziroma zmehčala sluz, da se bo ta lažje izločila, bo ta metoda poskrbela za praktično takojšnje izboljšanje stanja.

.

NAJNOVEJŠE