0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaTriki za pospešitev rasti las

Triki za pospešitev rasti las

MORDA VAS ZANIMA

Dolgi, gosti in sijoči lasje so nekaj, o čemer sanjajo številne ženske. Žal pa nimajo vse te sreče, da bi bili njihovi lasje že po naravi gosti in da bi rastli zelo hitro. To je v veliki meri povezano z našimi genskimi danostmi, vendar pa lahko na rast svojih las močno vplivamo tudi s prehrano, nego las in z drugimi vsakodnevnimi navadami.

- Oglas -

Povprečna hitrost rasti las je sicer približno 1,25 centimetra mesečno. To pomeni, da bi se naši lasje, če jih ne bi strigli, vsako leto »podaljšali« za približno 15 centimetrov. Seveda pa to velja le v primeru, da ste relativno zdravi in da ustrezno skrbite za svoje lase. V nadaljevanju vam ponujamo nekaj nasvetov, s pomočjo katerih lahko pospešite rast svojih las.

Ustrezna prehrana

Če želite doseči, da bi vaši lasje rasli hitreje, morate paziti predvsem na zadosten vnos beljakovin ter esencialnih vitaminov in mineralov. Še posebej bodite pozorni na vitamine A, B, C in E ter na minerale, kot so železo, baker, magnezij in selen, pri čemer so najpomembnejši zagotovo vitamini iz skupine B.

Klasična masaža lasišča

Zelo učinkovit način za spodbujanje rasti las je tudi redna masaža lasišča. Priporočljivo je, da pri tem uporabite tudi olje, saj bodo tako vaši lasje rasli še hitreje. Z masažo lasišča boste spodbudili prekrvavitev in stimulirali lasne mešičke. Pri masaži pazite, da las ne poškodujete z nohti. Pomembno je, da ste nežni in ne hitite. Masaža naj traja nekaj minut, izvajajte pa jo vsak dan. Ključni dejavnik pri tej metodi je namreč vztrajnost. Rezultati namreč ne bodo opazni takoj, vendar ne obupajte, saj se vam bo potrpežljivost slej ali prej obrestovala.

- Oglas -

Masaža lasišča z vročim oljem

Za masažo lasišča lahko uporabite tudi rahlo segreto olje, kar bo poskrbelo za globinsko navlažitev lasišča, zaradi česar bodo vaši lasje rastli še hitreje. Poleg tega takšna masaža učinkovito zmanjšuje stres, ki ima velik vpliv tudi na rast naših las, na kar pogosto pozabimo. Če se odločite za masažo s toplim oljem, bo dovolj že, če jo izvajate dvakrat na teden, medtem ko je pri predhodno omenjenih metodah nujno vsakodnevno izvajanje. Potrebovali boste 3 žlice olja po izbiri (na primer olivnega, kokosovega, ricinusovega, jojobinega, mandljevega ipd.). Olje segrejte, a pazite, da ne bo prevroče, saj lahko s tem poškodujete lasišče. Lasišče masirajte približno 5 minut, na koncu pa olje nanesite še na lase, ki jih nato ovijte v toplo, vlažno brisačo in pustite, da olje deluje vsaj pol ure. Nato operite lase nežnim šamponom.

Izogibajte se produktom, ki vsebujejo silikon

Določeni šamponi in balzami lahko – kljub drugačnemu oglaševanju – zavirajo rast vaših las, zato bodite zelo previdni pri izbiri. Še posebej pomembno je, da se izogibate tistim izdelkom za nego las, ki vsebujejo silikon. Ta se lahko namreč nakopiči na vašem lasišču in upočasni rast las. Prav tako bodite previdni pri samem nanosu balzama. Odsvetovano je namreč, da balzam nanašate na samo lasišče, ampak ga raje uporabite predvsem na spodnjem delu las. Razlog za to ni zgolj preprečevanje prehitrega maščenja las, saj obstaja nevarnost, da balzam blokira vaše lasne mešičke s tem pa tudi rast las.

.

NAJNOVEJŠE