ŽivaliTesla odslej poskrbi za pse, medtem ko gredo lastniki avtomobila po opravkih

Tesla odslej poskrbi za pse, medtem ko gredo lastniki avtomobila po opravkih

MORDA VAS ZANIMA

Pri Tesli, vodilnem proizvajalcu električnih avtomobilov, so pred kratkim vozilom dodali t. i. pasji način. Gre za posebno funkcijo, ki bo omogočala, da bo dobro poskrbljeno za pse, če bodo morali njihovi skrbniki za krajši čas po opravkih.

Optimalno udobje za pse v primeru krajše odsotnosti njihovih skrbnikov

- Oglas -

Kljub mnogim opozorilom se še vedno najdejo posamezniki, ki pustijo štirinožne kosmatince v avtomobilu brez nadzora. To je seveda še posebej velika težava v poletnih mesecih, ko lahko pride zelo hitro do pregrevanja notranjosti avtomobila. Pri Tesli so se očitno odločili, da poskušajo pomagati preprečiti najbolj črne scenarije. Nova nadgradnja tako omogoča, da klimatska naprava ohlaja notranjost avtomobila v času voznikove odsotnosti. Hkrati pa se bo na ekranu predvajalo tudi sporočilo, da je pes na varnem in da se lastnik avtomobila kmalu vrne, ki bo pomirilo mimoidoče. Ti si bodo lahko videli celo, kakšna je temperatura v notranjosti avtomobila.  V primeru, da napolnjenost baterije pade pod 20 odstotkov, pa bodo dobili lastniki avtomobila tudi sporočilo na svoj mobilni telefon.

Idejo za »pasji način« je Musku posredoval uporabnik Twitterja

Ideja o »pasjem načinu« naj bi se sicer rodila preteklega oktobra, ko je eden izmed uporabnikov Twitterja povprašal Elona Muska, ali bi bilo kaj takšnega mogoče. Musk je takrat odgovoril zelo kratko in jedrnato: »Da.« Tesla sicer tudi nasploh velja za podjetje, ki si prizadeva za dobrobit živali, kar pogosto prinaša tudi pozitiven vpliv na okolje. Med drugim to pomeni, da za opremljanje notranjosti avtomobilov ne uporabljajo več živalske kože oziroma pravega usnja. 

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×