fbpx
Domov Živali Takole zaspijo utrujeni čmrlji

Takole zaspijo utrujeni čmrlji

Zaradi razkužila za roke dobila hude opekline

Ker pri uporabi razkužila ni bila dovolj pazljiva, je povzročila požar, zaradi katerega je steklenička z razkužilom eksplodirala, sama pa je staknila hude opekline.

5 koristi vsakodnevnega pitja soka rdeče pese

Pesin sok velja za izjemno zdrav napitek. Po mnenju mnogih strokovnjakov za zdravo prehrano ga je priporočljivo uživati čim bolj pogosto, po možnosti vsak dan.

Delo od doma: 7 nasvetov za več produktivnosti in pozitivnosti

Možnost dela od doma je v teh časih zagotovo privilegij. Vendar pa to še ne pomeni, da tovrstna oblika dela ne predstavlja tudi določenih...

Čmrlji so čudovita bitja, brez katerih svet ne bi preživel. Čmrlji so poddružina pravih čebel in imajo posebno vlogo – opraševanje cvetov.

Tako čebelice kot čmrlji imajo izjemen pomen v naravi in so pravo čudo sveta. Ta čudovita mala bitja so pravzaprav močni mali motorji kmetijskega gospodarstva. Ne le, da so pomembna zaradi naše preskrbe s hrano, temveč so ključnega pomena tudi za okolje. Tretjina proizvodnje hrane na našem planetu je odvisna od živali, ki pomagajo pri opraševanju pridelkov. Kot opraševalke igrajo čebele pomembno vlogo v vseh vidikih ekosistema. Te ljubke majhne žuželke podpirajo rast cvetov, dreves in drugih rastlin, ki služijo kot hrana in zavetje drugim bitjem v naravi. Čebele prispevajo k zapletenim, medsebojno povezanim ekosistemom, ki pomagajo soobstoju raznolikega števila različnih vrst.

Žalostno je, da število čebel po vsem svetu upada z zaskrbljujočo hitrostjo. Izkazalo se je, da nismo samo mi krivi, saj naše čebele ubijajo številne spremembe, paraziti, pesticidi in okužbe pa so glavni trije od njih. Podnebne spremembe pripomorejo k temu, da nekaj rastlin cveti prej ali pozneje kot običajno, zato imajo na začetku sezone čebele manj virov hrane. Čebele trpijo tudi zaradi izgube habitata zaradi razvoja civilizacije in s tem urbanega okolja, zapuščenih kmetij ter s tem vse manjšega števila medovitih rastlin. Zato moramo ukrepati in sodelovati pri zaščiti te izjemno pomembne vrste.

Čmrlji so v sorodu s čebelami, kar se vidi tudi po marljivosti – so namreč eno najbolj prizadevnih malih bitij v naravi, zaradi svoje velikosti, oblike in sposobnosti živahnega brenčanja pa so te živalice zelo učinkovite pri opraševanju rastlin. Pa vendar se morajo v svojih napornih dneh pogosto spočiti in osvežiti, pri čemer so jih fotografi tudi ujeli. Na fotografijah je razvidno, kako ti pridni delavci kar med delom zaspijo v cvetovih, ven pa gledajo le s cvetnim prahom posuti zadki. Le o čem sanjajo?

- Oglas -

Najnovejše

7 naravnih metod za ublažitev sinusnega glavobola

Sinusni glavobol je običajno povezan z vnetjem in otekanjem sinusov ali sinusnih membran in lahko to povzroči hude bolečine.

4 znaki, da je vaše telo v težavah

Preverite nekaj simptomov, ki so lahko znanilci resnejših težav, zato jih ne smete ignorirati.

Tonik za obraz: 5 odličnih naravnih nadomestkov

Tonik za obraz je po mnenju mnogih strokovnjakov eden najpomembnejših kozmetičnih izdelkov za nego obraza.

Nova odkritja glede povezave med bakrom in Alzheimerjevo boleznijo

Alzheimerjeva bolezen naj bi bila v veliki meri povezana z okvarjeno sposobnostjo telesa za regulacijo ravni bakra v tkivih.

Po 2 mesecih večjega vnosa sadja in zelenjave srce občutno bolj zdravo

Pri ljudeh, ki so 8 tednov uživali s sadjem in zelenjavo bogato prehrano, je bilo bistveno manjše tveganje za poškodbe srca.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×