Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
ŽivaliTakole zaspijo utrujeni čmrlji

Takole zaspijo utrujeni čmrlji

MORDA VAS ZANIMA

Čmrlji so čudovita bitja, brez katerih svet ne bi preživel. Čmrlji so poddružina pravih čebel in imajo posebno vlogo – opraševanje cvetov.

- Oglas -

Tako čebelice kot čmrlji imajo izjemen pomen v naravi in so pravo čudo sveta. Ta čudovita mala bitja so pravzaprav močni mali motorji kmetijskega gospodarstva. Ne le, da so pomembna zaradi naše preskrbe s hrano, temveč so ključnega pomena tudi za okolje. Tretjina proizvodnje hrane na našem planetu je odvisna od živali, ki pomagajo pri opraševanju pridelkov. Kot opraševalke igrajo čebele pomembno vlogo v vseh vidikih ekosistema. Te ljubke majhne žuželke podpirajo rast cvetov, dreves in drugih rastlin, ki služijo kot hrana in zavetje drugim bitjem v naravi. Čebele prispevajo k zapletenim, medsebojno povezanim ekosistemom, ki pomagajo soobstoju raznolikega števila različnih vrst.

Žalostno je, da število čebel po vsem svetu upada z zaskrbljujočo hitrostjo. Izkazalo se je, da nismo samo mi krivi, saj naše čebele ubijajo številne spremembe, paraziti, pesticidi in okužbe pa so glavni trije od njih. Podnebne spremembe pripomorejo k temu, da nekaj rastlin cveti prej ali pozneje kot običajno, zato imajo na začetku sezone čebele manj virov hrane. Čebele trpijo tudi zaradi izgube habitata zaradi razvoja civilizacije in s tem urbanega okolja, zapuščenih kmetij ter s tem vse manjšega števila medovitih rastlin. Zato moramo ukrepati in sodelovati pri zaščiti te izjemno pomembne vrste.

Čmrlji so v sorodu s čebelami, kar se vidi tudi po marljivosti – so namreč eno najbolj prizadevnih malih bitij v naravi, zaradi svoje velikosti, oblike in sposobnosti živahnega brenčanja pa so te živalice zelo učinkovite pri opraševanju rastlin. Pa vendar se morajo v svojih napornih dneh pogosto spočiti in osvežiti, pri čemer so jih fotografi tudi ujeli. Na fotografijah je razvidno, kako ti pridni delavci kar med delom zaspijo v cvetovih, ven pa gledajo le s cvetnim prahom posuti zadki. Le o čem sanjajo?

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×