Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.

Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.
Dom & energijaSvečke iz čebeljega voska

Svečke iz čebeljega voska

MORDA VAS ZANIMA

Mnoge v trgovini kupljene sveče vsebujejo številne zdravju škodljive kemikalije, ki se ob gorenju sveče sproščajo v ozračje vašega doma, zato se raje naučite, kako naravne svečke izdelate kar sami.

- Oglas -

Sveče iz čebeljega voska bodo lepo odišavile in očistile zrak brez strupenih kemikalij. Za njihovo izdelavo boste potrebovali nekaj osnovnih sestavin, še posebej pa bodite pozorni pri izbiri stenja sveče – to je vrvice, ki jo dodate v vosek in je namenjena gorenju. Stenj naj bo pravilne velikosti, tako da paše v izbrani kozarec, v katerega boste vlili vosek. Pazite tudi na debelino stenja – če vaša sveča gori prehitro, potrebujete tanjšo vrvico, če pa stenj gori prepočasi oziroma slabo, razmislite o uporabi debelejše vrvice.

Sveče iz čebeljega voska

Za izdelavo svečk potrebujete:

  • 340 gramov grobo narezanega čebeljega voska
  • 340 gramov organskega palmovega olja
  • kozarce za vlaganje, lahko tudi atraktivne navadne kozarce
  • pleteni stenj iz bombaža
  • kuhinjsko tehtnico (za tehtanje sestavin)
  • lesena nabodala oz. špile (prerežite jih na pol, da vam bodo služila kot opora stenju)
  • navaden časopis (da z njim zaščitite delovno območje)
  • veliko stekleno posodo za taljenje sestavin.

 

- Oglas -

Navodila za pripravo: s pomočjo kuhinjske tehtnice odmerite 340 gramov čebeljega voska in ga stresite v stekleno posodo, ki jo postavite v večjo posodo ali ponev, v katero ste zlili nekaj centimetrov vode. Čebelji vosek nato stalite na srednje močnem ognju – bodite previdni, da moč ognja ne povečate na maksimum, saj se lahko vosek pri višjih temperaturah vžge. Medtem ko se vosek topi, narežite vrvice iz bombažnega stenja. Vrvice naj bodo vsaj nekaj centimetrov večje od velikosti izbranih kozarcev, v katere boste vlili vosek.

Ko se začne vosek topiti, vanj pomočite narezane vrvice (zgornja dva centimetra vrvic naj ostaneta suha, da boste stenj lahko prižgali) in jih nato položite na časopis, kjer se bodo posušile. S tehtnico odmerite palmovo olje, ki ga dodajte povsem stopljenemu čebeljemu vosku. Vse skupaj premešajte in ko je mešanica popolnoma stopljena oziroma tekoča, jo previdno nalijete v kozarce. Najprej v kozarec zlijte samo pol centimetra zmesi, saj morate takoj zatem na sredino kozarca dodati vžigalno vrvico, tako da se dotika dna. Pri nameščanju vrvice si pomagajte s tanko leseno palčko. Vrvico držite na mestu toliko časa, dokler se vosek ne strdi in vrvica ostane na svojem mestu, zatem pa ponovite ta korak z vsemi kozarci.

Leseno nabodalo položite na vrh kozarca, tako da lahko okoli ovijete vžigalno vrvico – tako bo vrvica ostala na svojem mestu, zlahka jo boste povsem poravnali in zravnali. Ko to zaključite, v kozarce zlijte preostanek voska in jih napolnite do konca. Kozarce postavite za 12 do 24 ur na stran, da se vosek povsem strdi, za zaključek pa odrežite še odvečni del vrvic v svečkah.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×