Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Dom & energijaStari viadukti z zeleno podobo

Stari viadukti z zeleno podobo

MORDA VAS ZANIMA

Ali je mogoče zapuščeni viadukt preurediti in uporabiti za drugačne namene, kakršnim je prvotno služil, namesto rušenja? Odgovor za to so našli naši sosedje v Italiji, kjer, še posebej v južnih predelih države, obstaja veliko število viaduktov, ki niso več v uporabi.

- Oglas -

solarwind2

Zakaj bi porabili 50 milijonov za rušenje objektov, če lahko le-ti služijo drugačnemu namenu in celo proizvajajo zeleno energijo? Razpisali so natečaj za najboljšo idejo, kako ponovno uporabiti mogočne betonske strukture. kjer je zmagal predlog imenovan Solar Wind, katerega avtorji so Francesco Colarossi, Giovanna Saracino in Luisa Saracino. Avtorji so zmagovalnega projekta predlagajo izgradnjo veternih turbin med stebri viadukta, ki bi lahko proizvedle kar do 36 milijonov kilovatnih ur električne energije letno.

solarwind1

Po površini viadukta pa bi položili sončne celice oziroma kolektorje, ki bi bili prekriti s prosojnim materialom, na katerih bi naredili neke vrste promenado za obiskovalce in razgledne točke. Skupno bi sončne in veterne elektrarne lahko letno proizvedle okoli 40 milijonov kilovatnih ur električne energije, kar je dovolj za 15.000 gospodinjstev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×