Dom & EnergijaStari viadukti z zeleno podobo

Stari viadukti z zeleno podobo

MORDA VAS ZANIMA

Ali je mogoče zapuščeni viadukt preurediti in uporabiti za drugačne namene, kakršnim je prvotno služil, namesto rušenja? Odgovor za to so našli naši sosedje v Italiji, kjer, še posebej v južnih predelih države, obstaja veliko število viaduktov, ki niso več v uporabi.

- Oglas -

solarwind2

Zakaj bi porabili 50 milijonov za rušenje objektov, če lahko le-ti služijo drugačnemu namenu in celo proizvajajo zeleno energijo? Razpisali so natečaj za najboljšo idejo, kako ponovno uporabiti mogočne betonske strukture. kjer je zmagal predlog imenovan Solar Wind, katerega avtorji so Francesco Colarossi, Giovanna Saracino in Luisa Saracino. Avtorji so zmagovalnega projekta predlagajo izgradnjo veternih turbin med stebri viadukta, ki bi lahko proizvedle kar do 36 milijonov kilovatnih ur električne energije letno.

solarwind1

Po površini viadukta pa bi položili sončne celice oziroma kolektorje, ki bi bili prekriti s prosojnim materialom, na katerih bi naredili neke vrste promenado za obiskovalce in razgledne točke. Skupno bi sončne in veterne elektrarne lahko letno proizvedle okoli 40 milijonov kilovatnih ur električne energije, kar je dovolj za 15.000 gospodinjstev.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×