Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.
Zdravje & prehranaSpomladanska dobrota - okusna špargljeva juha

Spomladanska dobrota – okusna špargljeva juha

MORDA VAS ZANIMA

Bogastvo hranljivih snovi, ki se nahajajo v špargljih nima meja. Študije namreč neprestano prihajajo do zaključkov, da šparglji vsebujejo toliko telesu prijaznih snovi, da ima od le teh koristi prav vsak organ. Vsebuje namreč vitamin A, E, B in K, pa magnezij, kalcij, cink, vlaknine in še bi lahko naštevali. Smo omenili, da so tudi nadpovprečno okusni? Ravno zato smo vam pripravili recept, ki bo zagotovo osvežil ter popestril vaš jedilnik.

- Oglas -

Špargljeva juha

Sestavine:

  • 1 šopek svežih špargljev
  • 1 čebula sesekljana na drobne kocke
  • 1 korenček, ki ga narežemo na tanke rezine
  • 1 korenina peteršilja, ki jo sesekljamo na manjše koščke
  • 6 skodelic rastlinske juhe ali vode
  • 3 stroki česna, ki jih zmeljemo oziroma zdrobimo
  • 1 žlička soli
  • ½ skodelice ovsene kreme

Priprava:

V posodo stresemo zelenjavo ter česen. Vanjo nalijemo vodo oziroma juho ter pustimo, da se sestavine kuhajo toliko časa dokler se zelenjava ne zmehča. Posodo nato odstavimo ter počakamo, da se tekočina nekoliko ohladi nato pa jo s paličnim mešalnikom mešamo toliko časa dokler ne postane kremasta. Taki ji dodamo še ščepec soli ter počakamo, da ponovno zavre. Nato ji vmešamo še ovseno kremo ter jo postrežemo v jušniku. Če želimo doseči bogatejšo aromo lahko zelenjavo najprej prepražimo na olivnem olju in jo šele nato kuhamo. In kaj je pri juhi najboljše? Okus in to, da jo lahko postrežemo tudi hladno! Tako bo namreč delovala še bolj osvežilno. Pa dober tek!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×