Spomladanska dobrota – okusna špargljeva juha

    Bogastvo hranljivih snovi, ki se nahajajo v špargljih nima meja. Študije namreč neprestano prihajajo do zaključkov, da šparglji vsebujejo toliko telesu prijaznih snovi, da ima od le teh koristi prav vsak organ. Vsebuje namreč vitamin A, E, B in K, pa magnezij, kalcij, cink, vlaknine in še bi lahko naštevali. Smo omenili, da so tudi nadpovprečno okusni? Ravno zato smo vam pripravili recept, ki bo zagotovo osvežil ter popestril vaš jedilnik.

    Špargljeva juha

    Sestavine:

    • 1 šopek svežih špargljev
    • 1 čebula sesekljana na drobne kocke
    • 1 korenček, ki ga narežemo na tanke rezine
    • 1 korenina peteršilja, ki jo sesekljamo na manjše koščke
    • 6 skodelic rastlinske juhe ali vode
    • 3 stroki česna, ki jih zmeljemo oziroma zdrobimo
    • 1 žlička soli
    • ½ skodelice ovsene kreme

    Priprava:

    V posodo stresemo zelenjavo ter česen. Vanjo nalijemo vodo oziroma juho ter pustimo, da se sestavine kuhajo toliko časa dokler se zelenjava ne zmehča. Posodo nato odstavimo ter počakamo, da se tekočina nekoliko ohladi nato pa jo s paličnim mešalnikom mešamo toliko časa dokler ne postane kremasta. Taki ji dodamo še ščepec soli ter počakamo, da ponovno zavre. Nato ji vmešamo še ovseno kremo ter jo postrežemo v jušniku. Če želimo doseči bogatejšo aromo lahko zelenjavo najprej prepražimo na olivnem olju in jo šele nato kuhamo. In kaj je pri juhi najboljše? Okus in to, da jo lahko postrežemo tudi hladno! Tako bo namreč delovala še bolj osvežilno. Pa dober tek!

    Povejte svoje mnenje - kometirajte