Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.

Helena Ošep: Klepet ob skodelici alpskega čaja

Helena Ošep se ukvarja s pripravo čajnih mešanic, ki so posebne zaradi izrazite arome, značilne za rastlinje alpskega okolja.

Znanstveniki razglasili najlepši vonj na svetu

Podobno kot se razlikuje naš okus, se razlikuje tudi naše dojemanje različnih vonjev.

Aplikacija za domačo uporabo za zgodnje odkrivanje nevroloških motenj

Kalifornijski raziskovalci so razvili aplikacijo, namenjeno odkrivanju nevroloških obolenj, ki jo lahko uporablja praktično kdor koli.

Pomanjkanje spanja vpliva na to, kako vidimo druge – in to dobesedno!

Pomanjkanje spanja lahko povsem dobesedno vpliva na to, kako vidimo druge. Obrazno mimiko, ki bi jo sicer dojemali kot pozitivno oziroma vsaj nevtralno, vidimo kot sovražno, posledično pa je sovražen tudi naš odziv.
Zdravje & prehranaSoja ne olajša težav v menopavzi

Soja ne olajša težav v menopavzi

MORDA VAS ZANIMA

Najnovejša znanstvena odkritja so pokazala, da soja ne zmanjšuje težav, ki jih prinaša menopavza. Predvsem ne ublaži valov vročine niti ne izboljšuje kvalitete oz. gostote kostne mase. Raziskava, ki je obsegala 250 Američank in ki so jo izvajali dve leti, je pokazala nične rezultate pri konzumiranju soje za olajšanje tovrstnih težav.
SojaUdeleženke so razdelili v dve skupini. Prva skupina se je prehranjevala s hrano na sojini osnovi, druga skupina pa je uživala placebo kapsule. Ugotovili so, da so kvaliteto kosti, kar danes predstavlja glavni vzrok osteoporoze žensk v menopavzi, v enaki meri izgubile udeleženke prve in druge skupine.

Prejšnji članekVeganski sadni sladoled
Naslednji članek10. Čebelarski praznik

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×