Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Zdravje & prehranaSlastni krofi brez jajc in mlečnih sestavin

Slastni krofi brez jajc in mlečnih sestavin

MORDA VAS ZANIMA

Imate v družini alergika ali pa ste morda vegani? To vas nikakor ne ovira pri tem, da bi se v pustnem času sladkali z mehkimi, toplimi, doma pripravljenimi krofi. Krofe lahko namreč zlahka pripravite brez sestavin živalskega izvora. Mnogi celo trdijo, da so takšni krofi boljši od klasičnih.

- Oglas -

veganski krofi

Sestavine (za približno 12 krofov):

  • 500 gramov bele moke,
  • 2 decilitra sojinega mleka,
  • 125 gramov sladkorja,
  • 4 žlice jabolčne čežane,
  • ščepec soli,
  • žlica suhega kvasa,
  • 300 mililitrov rastlinskega olja,
  • žlička vaniljevega izvlečka,
  • marmelada ali džem po izbiri,
  • olje za cvrtje,
  • sladkor v prahu za posip.

Priprava:

Vse suhe sestavine zmešajte v večji posodi. Sojino mleko rahlo segrejte, da postane mlačno, nato pa ga dodajte mešanici suhih sestavin. Prilijte še olje in jabolčno čežano, mešanico oblikujte v testo ter jo nato z mešalnikom stepajte približno 10 minut. Testo mora biti zelo mehko, vendar ne lepljivo. Če je lepljivo, dodajajte moko toliko časa, da dobite primerno teksturo. Testo nato pokrijte in posodo položite na toplo mesto, najbolje v bližino pečice ali celo v pečico, segreto na najnižjo temperaturo. Tako bo namreč hitreje vzhajalo.

Ko testo naraste, ga na hitro pregnetite in ga nato razvaljajte na površini, ki ste jo pred tem posuli z moko. Razvaljano testo naj bo debelo približno 1 centimeter. Iz testa z modelčkom ali kozarcem izrežite manjše kroge. Kroge, izrezane iz testa, nato položite na pomokano površino, jih prekrijte in pustite, da ponovno vzhajajo. Nato segrejte olje in vanj počasi polagajte krofe. Krofe med cvrtjem enkrat obrnite. Ko so krofi zlato rjave barve, so gotovi. Krofe polagajte na papirnato brisačo, ki bo vpila odvečno maščobo. S pomočjo brizgalke krofe napolnite z nadevom po izbiri. Posujte jih s sladkorjem v prahu in jih postrezite.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×