0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaSladica brez sladkorja in moke v dveh minutah

Sladica brez sladkorja in moke v dveh minutah

MORDA VAS ZANIMA

Si predstavljate, da naredite popolno sladico bogatega okusa v le dveh minutah? Kaj pa če vam povemo, da se lahko lotite tega recepta, tudi če ste na dieti, ki prepoveduje sladkor in belo moko?

- Oglas -

V času pomladnih diet in priprav na sezono kopalk vsi malce bolj pazljivo zbiramo živila za pripravo obrokov. Držimo se strogih načel prehranjevalnih tehnik, ki so nam jo zapisali trenerji, ki smo jih prebrali v revijah ali na spletu in podobno. To pa še ne pomeni, da si kdaj zaželimo »nekaj sladkega«. Namesto da posežete po običajnih čokoladah, pecivih, zavitkih in poticah, si raje pripravite domačo sladico, ki ne vsebuje sladkorja ter moke, ki predstavljata večna sovražnika diet. Pripravek je primeren tudi za tiste, ki ne smete uživati glutena.

sladica

Priprava:

- Oglas -

Za pecivo za eno osebo potrebujemo pet žlic kokosove moke, eno jajce, dve žlički cimeta, pol žličke pecilnega praška, eno zvrhano žlico kremnega sira, dve žlici mleka in žličko olivnega olja.  Vse sestavine zmešamo tako, da nastane gosta in enotna masa. Zmes prelijemo v skodelico za čaj ter jo damo v mikrovalovno pečico za dve minuti, še boljše pa se je mikrovalovni pečici izogniti in uporabiti navadno pečico, vendar v tem primeru morate biti pazljivi, da se preveč ne zapeče, saj se tako peče nekoliko dlje časa. Iz skodelice prevrnemo pecivo na krožnik ter ga po potrebi prelijemo  z malo mleka zmešanega z žličko surovega kakava ali s skuto in malinami.

Dober tek!

.

NAJNOVEJŠE