Sladica brez sladkorja in moke v dveh minutah

Si predstavljate, da naredite popolno sladico bogatega okusa v le dveh minutah? Kaj pa če vam povemo, da se lahko lotite tega recepta, tudi če ste na dieti, ki prepoveduje sladkor in belo moko?

V času pomladnih diet in priprav na sezono kopalk vsi malce bolj pazljivo zbiramo živila za pripravo obrokov. Držimo se strogih načel prehranjevalnih tehnik, ki so nam jo zapisali trenerji, ki smo jih prebrali v revijah ali na spletu in podobno. To pa še ne pomeni, da si kdaj zaželimo »nekaj sladkega«. Namesto da posežete po običajnih čokoladah, pecivih, zavitkih in poticah, si raje pripravite domačo sladico, ki ne vsebuje sladkorja ter moke, ki predstavljata večna sovražnika diet. Pripravek je primeren tudi za tiste, ki ne smete uživati glutena.

sladica

Priprava:

Za pecivo za eno osebo potrebujemo pet žlic kokosove moke, eno jajce, dve žlički cimeta, pol žličke pecilnega praška, eno zvrhano žlico kremnega sira, dve žlici mleka in žličko olivnega olja.  Vse sestavine  zmešamo tako, da nastane gosta in enotna masa. Zmes prelijemo v skodelico za čaj ter jo damo v mikrovalovno pečico za dve minuti. Iz skodelice prevrnemo pecivo na krožnik ter ga po potrebi prelijemo  z malo mleka zmešanega z žličko surovega kakava ali s skuto in malinami.

Dober tek!

DELI
Kaja Kovič
Nepoboljšljiva optimistka, ki ve, da se za boljši jutri začne delati že danes.
  • Uroš Medic

    pa še glasbeno željo? če kaj od tega ne jeste, si pač sami mali priredite, ne pa da avtorja sprašujete za vse možne alternative. v življenju se je treba znajdt in probat, ne pa sprševat in čakat. O BOH!

  • nezaana

    In še alternativa brez jajc?

  • Tina

    lahko še alternativa priprave v pečici za tiste, ki ne uporabljamo mikrovalovke?