Če opazite, da vaša mačka dela tole, vam poskuša sporočiti nekaj pomembnega

  Mačke svojega razpoloženja in želja ne izražajo tako močno kot psi, ko njihovi lastniki točno vedo, kaj si želijo. Kljub temu pa to ne pomeni, da vas nimajo rade.

  Mačke čutijo prav toliko naklonjenosti za svoje lastnike, kot njihovi pasji kolegi, samo na drugačen način.

  Obstaja veliko teorij o tem, zakaj mačke včasih iztegnejo svoje kremplje v vas, toda mnogi raziskovalci strinjajo, da poskušajo vrniti naklonjenost, ki jim jo izkazujete. One pač ne vedo, da vas to zaboli.

  macka
  Celeste Lindell/Flickr

  Mačke nas kdaj tudi grizljajo, vendar to ni agresivna gesta. Mačke nežno grizljajo tudi svoje mladiče, tako da to del izkazovanja ljubezni.

  macka2
  ask.com

  Ko mačke se mačke drgnejo z glavo ob vas pomeni, da so vas označile za svoje, to pa delajo s pomočjo vonja iz žlez na svojih licih in čelu. Čestitamo, postali ste njena družina. Mačke se rade muzajo in drznejo tudi med nogami, kar pomeni enako.

  macka3

  Rep mačke je močan pokazatelj njihovega razpoloženja. Višje kot ga nosijo, bolj srečne so. In če se počutjo zares ljubeče, ga ovijtejo okoli vas.

  macka4
  Imgur
  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  1 komentar

  1. hm, se vam ne zdi prav, da če članek prevede iz druge strani, da navedete vir? ali pa da bi vsaj pravilno napisali in popravili slovnične napake …

  Comments are closed.