0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Vrt & VrtnarjenjeŠest zlatih pravil zalivanja

Šest zlatih pravil zalivanja

MORDA VAS ZANIMA

Rastline so v veliki meri sestavljene iz vode in brez nje ne morejo preživeti. Padavine večinoma ne zadostijo potrebam rastlin po vodi, zato jih moramo zalivati. vendar pa moramo biti tudi pri zalivanju previdni, upoštevati moramo potrebe posameznih rastlin, pa tudi sestavo tal. Ne glede na vse pri zalivanju vrtnih rastlin upoštevajte 6 zlatih pravil.

  1. Zalivajte zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, med pripeko in v času vročine pa nikakor ne.
  2. Namesto večkratnega zalivanja po malo raje zalijte enkrat temeljito. Bolje je, če je zemlja močno namočena, potem pa do naslednjega zalivanja počakamo, da se ponovno izsuši. Pri tem seveda pozorno opazujmo rastline in se ravnajmo po njihovih potrebah.
  3. Rastline hladne vode iz vodovoda ne prenašajo najbolje, zato je priporočljivo zalivati s pršilnikom ali z razpršilno cevjo, saj se voda na tak način vsaj malo ogreje. Najboljša za zalivanje je voda iz soda za deževnico.
  4. Zalivajte tla pod rastlinami in ne rastlin, saj z močenjem listov ustvarjate idealne pogoje za razne plesni, pa tudi za škodljivce so rastline bolj dovzetne.
  5. Sveže posajenih rastlin ne zalivajte z močnim curkom, raje zalijte večkrat in to okrog rastline.
  6. Zimzelene rastline pozno jeseni, ko so temperature še nad ničlo, še enkrat temeljito zalijte, med zimo pa jih ne zalivajte. Ponovno jih zalijte zgodaj spomladi.
.

NAJNOVEJŠE