0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaS pravimi živili do večje spolne sle

S pravimi živili do večje spolne sle

MORDA VAS ZANIMA

Raziskave kažejo, da ima danes kar 40 odstotkov žensk zmanjšano željo po spolnosti. Ženske se danes znajdejo v številnih različnih vlogah – so žene, mame, polno zaposlene … Ob takem življenjskem ritmu ni čisto nič čudno, če ženska na koncu dneva vidi le še svojo posteljo in ji različne posteljne aktivnosti ne pridejo niti na misel. Zavračanje spolnosti lahko zelo negativno vpliva na partnerski odnos. Težje je uživati v spolnosti, če je ženska preobremenjena s svojim videzom in stresom, različna hormonska nihanja pa vse skupaj le še poslabšajo.

- Oglas -

Četudi ste že vstopile v drugo polovico življenja in mislite, da spolnost ni več za vas, to nikakor ne drži. Poleg drugih pozitivnih lastnosti, redni spolni odnosi pomagajo krepiti medenične mišice in zato blažijo težave z inkontinenco. Svoje spolno življenje pa lahko izboljšate tudi s pomočjo določenih živil.

Bučna semena za zdrav libido

Kot navaja dr. Lejla Kažinić Kreho, naj bi skoraj polovica ljudi imela občutek, da so v postelji neuspešni zaradi presežka kilogramov. Ljudem spolno poželenje upade, ker so nezadovoljni s postavo, manjkata pa jim tudi moč in vzdržljivost. Bučnice, ki so polne zdravih maščob, so v tem primeru prava izbira, saj poleg tega, da pomagajo pri hujšanju, tudi poskrbijo, da boste spet polni spolne sle. Bučna semena pri moških skrbijo za večjo proizvodnjo sperme, pri ženskah pa spodbujajo plodnost.

Bučna semena

- Oglas -

Avokado

Avokado vsebuje aminokislino fenilalanin, ki skrbi za večjo proizvodnja adrenalina, ki učinkuje proti depresiji ter skrbi za boljšo zbranost. V avokadu najdemo tudi veliko vitaminov B-kompleksa, ki skrbijo za več energije. Vitamin B6 pa med drugim skrbi tudi za proizvodnjo spolnih hormonov.

Česen

Česna zaradi njegovega vonja verjetno ne bi sami nikoli umestili na romantični jedilnik. Naj vam povemo, da česen vsebuje alicin, snov, ki skrbi za boljši dotok krvi v spolne organe. Česen so kot afrodiziak uporabljali že stari Egipčani in Rimljani.

Beluši

Lejla Kažinić Kreho navaja, da so zeliščarji že v 17. stoletju pisali, da beluši vzbujajo poželenje tako pri moških kot pri ženskah. Beluši so polni vitaminov A in C, vitamini B-kompleksa in folna kislina pa višajo raven histamina, nevrotransmitorja, ki lajša orgazem pri obeh spolih.

Banane

Uživanje banan pozitivno vpliva tako na naše razpoloženje kot na samozavest. Banane vsebujejo namreč veliko kalija, ki spodbuja izločanje hormona za dobro razpoloženje. Pri Hindujcih banana predstavlja simbol za plodnost.

- Oglas -

Papaja

Papaja izboljšuje ženski libido, prav tako pa uravnava tudi menstrualni ciklus in pri doječih materah skrbi za več mleka.

Cimet

Cimet, ki v kitajski tradicionalni medicini velja za afrodiziak, lahko dodate vroči čokoladi ali kakavu, sladicam ali pa z njim posujete sadno solato.

Čokolada

V čokoladi najdemo triptofan, ki spodbuja proizvodnjo serotonina, hormona sreče in zadovoljstva. Prav tako naj bi feniletilamin iz čokolade spodbujal  izločanje enakih endorfinov, kakršni se izločajo pri spolnem odnosu in tako povečujejo privlačnost med partnerjema. Dr. Lejla Kažinić Kreho, strokovnjakinja za prehrano, tudi navaja, da imajo ljudje, ki pojedo vsaj košček temne čokolade na dan, povečano spolno slo in intenzivnejše spolno življenje.

Oves

Oves je bogat s selenom in vitaminom E, ki zvišuje raven testosterona, ta pa povečuje spolno slo. Ovsu dodajte še malo medu in dobili boste dobitno kombinacijo, s pomočjo katere bo spolno poželenje še večje.

Bazilika

Bazilika pospešuje krvni obtok, zaradi česar se izboljša splošno dobro počutje, okrepi pa se tudi spolno poželenje.

Ingver

Tudi ingver zaradi spodbujanja dotok krvi v spolne organe velja za živilo, ki spodbuja spolno slo.

Zelena

V zeleni najdemo androstenon, biokemični sorodnik testosterona, ki v nas zbuja občutek privlačnosti. Stari Rimljani so na primer zeleno nosili Plutonu, bogu spolnosti. Zeleno lahko uživate na številne različne načine, na primer v juhah, solatah, zmleto lahko dodate kruhu …

NAJNOVEJŠE