Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.
Zdravje & prehranaS klinčki nad bolečine

S klinčki nad bolečine

MORDA VAS ZANIMA

Klinčki so nepogrešljiv del kuhanega vina in nekaterih peciv. Ste vedeli, da lahko z njimi lajšate tudi bolečine?

- Oglas -

Klinčki ali nageljnove žbice izhajajo iz indonezijskih Moluških otokov. Prav ti posušeni in zelo dišeči cvetni popki naj bi bili motiv za raziskovalno pot pomorščaka Ferdinanda Magellana okoli sveta. Še več, zaradi pohlepa po klinčkih so se v zgodovini bili boji med Angleži in Nizozemci, kar se v današnjem času sliši skorajda neverjetno.

Klinčki

Klinčki spadajo med začimbe. Gre za posušene popke zimzelenega grma syzygium aromaticum, ki zraste do 12 metrov visoko in živi do neverjetnih 350 let. Klinčki imajo, v primerjavi z drugimi začimbami, visok delež eteričnih olj. 90 odstotkov slednjih predstavlja evgenol, ki jim daje značilno sladko aromo z rahlim priokusom cedrovine.

Delovanje klinčkov v ustni votlini

Klinčki imajo neverjetno zdravilno moč, tako protivirusno kot protibakterijsko. Prav zato se tako v evropski kot kitajski medicini uporabljajo kot dezinfekcijsko sredstvo. Pomagajo pri različnih težavah in so odlično protibolečinsko sredstvo.

- Oglas -

Zaradi svojih anestetičnih in protivnetnih lastnosti so se klinčki uveljavili tudi kot domače zdravilo proti zobobolu. Za umiritev bolečin v zobu zadostuje že en sam klinček ali ena do dve kapljici njegovega eteričnega olja. Z dodajanjem nekaj kapljic eteričnega olja klinčkov v zobno pasto lahko utrdimo dlesni, preprečimo njihovo krvavenje ter nastanek in razvoj parodontoze. Klinčki so se izkazali kot zelo uporabno zdravilo pri vnetjih ustne votline in žrela.

Srednjeveška zdravilka Sveta Hildegarda je priporočala klinčke tudi za zdravljenje migrene in glavobola. Eterično olje klinčkov naj bi pomagalo tudi pri bolečinah v sklepih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×