0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Revija Bodi ekoRevija Bodi eko, marec 2020

Revija Bodi eko, marec 2020

MORDA VAS ZANIMA

Marec je mesec, v katerem mnoge ženske praznujemo kar dvakrat: najprej kot predstavnice nežnejšega spola, nato kot matere. Zato ima revija Bodi eko tokrat še nekaj več posluha za nas.

- Oglas -

Tokratna revija vam ponuja optimizem, kjer ga je včasih težko najti, na področju raka dojke. Pripravili smo prispevek o genetskem testiranju, s katerim se lahko nastopu te bolezni izognete, ter o rekonstrukciji dojke, s katerim si je mogoče po njej ponovno pridobiti samozavest. Vsem lepoticam je namenjena rubrika »naredi sam«, ki nudi recepte za naravno domačo kozmetiko. In lepotice, ki jim nikoli ne zmanjka energije, smo uvrstili tudi v osrednji intervju – Alenka Godec, Simona Vodopivec in Damjana Golavšek so eksplozivne Dinamitke, ki so z nami delile svoj recept za srečo in mladost.

So vas naši prispevki spodbudili, da se pričnete vračati v objem narave in preprostega a srečnega življenja? Potem se naročite na Bodi eko ter si zagotovite, da boste svežo revijo vsak konec meseca prejeli kar na dom. Tako boste lahko v novih vsebinah uživali takoj, ko bodo na voljo.

Kakšne vsebine vam ponujamo za marčevsko branje?

 • Alenka, Damjana in Simona: Dinamitke ničesar ne obljubljajo in to tudi vedno izpolnijo!
 • Zelišča kot pomoč pri slabokrvnosti in čisčenju krvi
 • Seneni nahod ali alergijski rinitis
 • Zelišča za diabetike
 • Prepovedana prehrana pri kroničnih boleznih
 • Zgodba: Sanja in Branko, navdušenca nad pasemsko perutnino
 • Naredite sami: naravna domača kozmetika
 • Priprava vrta in prsti na novo sezono vrtnarjenja
 • Kako resno nam grozi pomanjkanje vode?
 • Zakaj izbrati ekološka čistila?
 • James Cameron: Ocean nam bo uspelo uničiti preden ga proučimo
 • Brez naravne svetlobe ni zdravja
 • Zdravi recepti: Špinačno-sirna pomaka, Pita s čičerikinim namazom, Zelenjavni burgerji ter juha z ovsenimi kosmiči in kalčki.

Priloga Zdravje+

revija zdravje marec 2020
 • Vaje proti bolečinam v hrbtenici
 • Onkološko genetsko testiranje zmanjšuje umrljivost zaradi raka
 • Kako doseči diabetično remisijo?
 • Rekonstrukcija dojke, druga zmaga po soočenju z rakom

Iz vsebine marčevske izdaje

Alenka, Damjana in Simona: Dinamitke ničesar ne obljubljajo in to tudi vedno izpolnijo!

Lahko bi jih uvrstili že med ikone slovenske glasbe, saj nas Damjana Golavšek, Simona Vodopivec in Alenka Godec na odrih zabavajo že vrsto let. Preverite, zakaj so tako eksplozivne, in kaj je tisto, kar jih povezuje.

- Oglas -

Seneni nahod ali alergijski rinitis

Pričelo se je spomladansko ščemenje v očeh, nosu in grlu. Alergija na cvetni prah je velika nadloga, ki pa jo lahko blažimo tudi na naravne načine.

Prepovedana prehrana pri kroničnih boleznih

Če je že zdravim ljudem težko zdravo jesti, kako se naj s to nalogo spopadejo osebe s kroničnimi boleznimi? Pravzaprav gre, vendar je treba vedeti, katera so tista živila, ki se jim je treba nujno izogibati.

Sanja Stropnik in Branko Funda: Pernati Japonci na romantični večerji

Sanja in Branko imata nenavaden hobi: sta rejca pasemske perutnine. Ta je prava paša za oči in zahteva veliko dela ter predanosti, vendar pa daje tudi veliko veselja.

Rekonstrukcija dojke, druga zmaga po soočenju z rakom

Najprej je treba ozdraveti, nato pa se vrniti v normalno življenje. To pa ni tako enostavno, če se ženska počuti neprijetno zaradi svojega videza. Na srečo so borke, ki premagajo raka na dojki, pri nas v dobrih rokah, zato se jih večina tudi odloči za rekonstrukcijo dojke. Preberite si več o njej!

be1

Kako doseči diabetično remisijo?

Pri kroničnih boleznih kot je diabetes si vedno želimo, da bi lahko zavrteli čas nazaj. Remisija, pri kateri se bolezen obrne in dosežemo izboljšanje, je pri sladkorni bolezni mogoča – dosežete lahko celo enake vrednosti krvnega sladkorja kot zdravi ljudje.

- Oglas -

Vaje proti bolečinam v hrbtenici

Kadar nas nič ne boli, se počutimo fantastično. In za to ni treba narediti veliko – preproste vaje so povsem dovolj.

Onkološko genetsko testiranje zmanjšuje umrljivost zaradi raka

Se v vaši družini pogosto pojavlja rak na dojki? Z onkološkim testiranjem je mogoče ugotoviti, ali imate tudi vi gen, ki napoveduje bolezen.

James Cameron: Ocean nam bo uspelo uničiti, preden ga proučimo

Režiser Titanika, Terminatorja, Osmega potnika, Brezna in Avatarja je navdušen raziskovalec morskih globin, hkrati pa tudi izumitelj in okoljevarstvenik. Se še spomnite njegovega podviga, ko se je v majhni podmornici spustil na dno Marianskega jarka, torej kar 11 kilometrov globoko?

Brez naravne svetlobe ni zdravja

Naravna svetloba igra v našem življenju pomembno vlogo, umetna razsvetljava pa jo zaradi omejenih valovnih dolžin ne more nadomestiti. Podnevi potrebujemo svetlobo sonca, ponoči pa temo za miren in zdrav spanec.

Kako resno nam grozi pomanjkanje vode?

Zapirajte pipo med ščetkanjem zob – a dokler boste kupovali vedno nova bombažna oblačila, pili kavo in uporabljali plastiko, bo tudi zapiranje pipe zaman.

Zelišča za diabetike

Prisegate na naravno zdravljenje? Preberite si, kako pripraviti čajne mešanice, ki so koristne za sladkorne bolnike.

Zakaj izbrati ekološka čistila?

Ne le, da so okolju prijazna, prinašajo še mnogo drugih prednosti, na katere marsikdo niti ne pomisli.

Nova sezona vrtnarjenja

Kako pripraviti vrt, koliko semen kupiti, koliko prostora rezervirati za posamezno gredico in katera gredica je prava za posamezno vrtnino?

Nova številka je v prodaji od 27. 2. 2020

.

NAJNOVEJŠE