DomovRevija Bodi ekoRevija Bodi eko, april 2022

Revija Bodi eko, april 2022

V aprilski številki Bodi eko smo skupaj z našimi avtorji in strokovnjaki pripravili veliko receptov, takšnih za okusne in zdrave jedi, kot tudi takšnih za raznovrstne pripravke, ki vam bodo v pomoč pri vsakodnevnih tegobah in rešitvah.

Izdelajte si domače pripravke iz kokosovega olja

Kokosovo olje je ena izmed tistih naravnih sestavin, ki jo lahko brez pomisleka uvrstimo v sam vrh, ko govorimo o hranljivosti in vsestranskosti. Poleg tega še čudovito diši in je izredno učinkovito. Tokrat se bomo naučili izdelati:

  • Dezodorant iz kokosovega olja
  • Zobna pasta iz kokosovega olja
  • Razstrupljevalna kopel s kokosovim oljem
  • Maslo za telo s kokosovim oljem
  • Šampon s kokosovim oljem
  • Maska za lase s kokosovim oljem
  • Balzam za lase iz kokosovega olja
  • Čistila za pohištvo …

Najboljši domači recepti z limono

Limona je sopomenka za vitamin C, a hkrati je veliko več od tega. Marija Merljak in Maja Čebašek sta nas, vsaka s svojega področja, vpeljali v svet limon in pokazali, kako lahko na nešteto načinov ta dragocen sadež vključimo v naš vsakdan. Naše telo nam bo hvaležno. Tokrat boste našli recepte za:

  • Limonin sirup zoper osteoporozo in okrepitev telesa
  • Limonin kis
  • Limonski poper
  • Limonski sladkor
  • Namaz z gomoljasto zeleno
  • Zdravilna mešanica za čir na želodcu
  • Limonina marinada
  • Jutranji napitek proti gubam
  • Maska proti obraznim pegam
  • Maska proti gubam
  • Večnamensko univerzalno čistilo v pršilki
  • Tablete za pomivalni stroj
  • Osvežilna WC-pršilka
  • Dišeča culica za osvežitev obutve
  • Trdo milo …

Luskavica in zdravilna zelišča

Luskavica je neozdravljiva in nenalezljiva bolezen, kjer lahko do določene mere blagodejno vplivamo na sam potek. Blažje izpuščaje in vnetja lahko omilimo s pripravki v obliki mazil, krem in čajnih mešanic. Poleg tega pa tu igra veliko vlogo prehrana. Za lajšanje težav nam pomagajo različna zelišča, prav tako pa je pomembno, da čim bolj omejimo sprožilce, ki nam povzročajo luskavico.

Vrtnarimo z Mišo Pušenjak: Pomen divjih opraševalcev v pridelavi hrane

Vsem je jasno, da številne rastline v naravi ne bi obstajale brez opraševalcev. Po nekateri izračunih naj bi opraševalci samo v kmetijstvu prinesli v svetu nekje okoli 100 milijard €/letno, v Evropi 15–20  in v Sloveniji 110 milijonov €. Koliko vas ve, da je v naravi tudi veliko število divjih opraševalcev, ki imajo s svojim obstojem veliko več težav? Tokrat smo se posvetili prav njim njim.

Jedilno cvetje na pomladnem krožniku: Pisani kruh, pita in kolački

Če menite, da jedilno cvetje ne sodi v slane jedi, ne veste, kaj zamujate. S pisanim jedilnim cvetjem lahko jedi okrasimo, jih naredimo privlačne na pogled, marsikdaj pa je to tudi ena izmed glavnih komponent jedi. Okus cvetja nikoli ne razočara, prav tako ima prijeten vonj, hkrati pa bodo jedi z njim videti lepše. Tokrat se bomo posvetili petim vrstam cvetja, iz katerih nastanejo prav slastne jedi …

Ne zamudite aprilske številke revije Bodi eko. V prodaji od 31. 3. 2022

V težkih časih, v katerih smo se znašli, nam sodelovanje in podpora naših bralcev pomeni zelo veliko, zato vse, ki na našo revijo še niste naročeni, vabimo, da nas pokličete na 01 292 72 53 ali izpolnite spletno naročilnico. Tokrat smo za vse nove naročnike pripravili še posebno zanimiva in uporabna darilca.

- Oglas -

Preberi tudi

- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×