AstroRetrogradni planeti in nevarnost nemirnega poletja

Retrogradni planeti in nevarnost nemirnega poletja

MORDA VAS ZANIMA

Običajno se govori predvsem o retrogradnem Merkurju, vendar to ni edini planet, pri katerem je možna retrogradnost. Gre namreč za pojav, ki ga lahko opazimo pri vseh planetih. Zanj je značilna nekakšna optična prevara, saj se zdi, da se planeti vrtijo v nasprotno smer kot običajno. Pri planetih, katerih orbita je bližje Soncu, je ta pojav še posebej pogost. Po drugi strani je pri tistih, ki so malce bolj oddaljeni, redkejši, vendar lahko traja tudi več mesecev. Retrogradna obdobja naj bi bila pogosto povezana s precej turbulentnimi preizkušnjami, vendar je to tudi priložnost za nove začetke. Letošnje poletje je zaznamovano s kar štirimi retrogradnimi planeti. V nadaljevanju pojasnjujemo, kaj je značilno za retrogradno fazo vsakega od teh planetov. Tako se boste lahko pripravili na izzive, ki jih prinaša to obdobje.

Retrogradni Pluton: čas, da obračunate z demoni iz preteklosti

- Oglas -

Mednarodna astronomska zveza je Plutonu leta 2006 odvzela status planeta in ga »degradirala« v pritlikavi planet. Mnenja astronomov glede (ne)upravičenosti te poteze so precej deljena, po drugi strani pa so astrologi precej enotnejši glede pasti, ki jih prinaša retrogradni Pluton. V obdobju, ko se Pluton navidezno giba v nasprotni smeri kot sicer, se je precej težko izogibati potlačenim čustvom, starim zameram, občutkom sramu ipd. Obenem je to obdobje povečane nevarnosti za razkritje neprijetnih skrivnosti. Bolj ko boste bežali pred preteklostjo, hitreje vas bo dohitela. Precej bolj smiselno je, da se soočite s tistim, kar ste tako dolgo odrivali na stran.  

Retrogradni Saturn: obdobje kaosa, ki pa ga lahko izkoristite v svoj prid

Če je previdnost mati modrosti, je Saturn oče previdnosti. Gre namreč za planet, ki je povezan z redom in umirjenostjo. Retrogradna faza lahko torej dodobra zamaje vaš svet. To je obdobje, ko se bo zdelo, da ni nič tako, kot bi moralo biti. Občutek popolne kaotičnosti je lahko sicer po eni strani zelo obremenjujoč, vendar pa po drugi strani predstavlja priložnost za to, da se končno nekoliko sprostite. Popolna podrejenost rutini postane prej ali slej vsaj malce utesnjujoča. Namesto da obupujete nad kaosom, izkoristite avanturistični naboj retrogradnega Saturna. Seveda pa pri tem pazite, da ne opustite povsem dobrih navad.

Retrogradni Jupiter: nič več izgovorov, čas je za nove začetke

Kot smo omenili uvodoma, je lahko obdobje retrogradnih planetov dobra priložnost za nove začetke. To velja še posebej za obdobje retrogradnega Jupitra. Čeprav vam morda običajno manjka poguma za malce bolj tvegane poteze, bo retrogradni Jupiter poskrbel, da boste to poletje izjemno pogumni. Izkoristite na novo odkrito samozavest in drznost ter se lotite projekta, o katerem razmišljate že kar nekaj časa. Obenem pa je to odličen čas za to, da obudite stare projekte, ki ste se jim morda odpovedali. Čeprav se je zdelo, da ste izčrpali vse možnosti, vam bo retrogradni Jupiter pomagal odkriti pot naprej.

Retrogradni Neptun: boleča spiritualna popotovanja, na koncu katerih boste kot prerojeni

Neptun je planet, ki ga astrologi povezujejo z duhovnostjo. Usmerja nas k resnici, ki se skriva pod površjem in za katero večinoma ne najdemo časa. Četudi morda niste oseba, ki bi se pretirano zanimala za duhovnost, boste to poletje v sebi začutili nenavadno željo po raziskovanju tega vidika. Dopustite svoji intuiciji, da vas vodi tja, kamor želi. Čeprav je lahko to potovanje precej boleče, boste na koncu poti precej bolj pomirjeni s sabo oziroma z življenjem. Obdobje retrogradnega Neptuna se je začelo 25. junija, trajalo pa bo vse do začetka decembra. Konec poletja torej še ne pomeni nujno tudi konca spiritualnih raziskovanj. Vaša potreba po tovrstnih iskanjih bo sicer najmočnejša prav poleti, vendar lahko tudi jesen prinese pomembne preobrate.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×