Zdravje & prehranaResnična Zgodba: Z zelišči znižal raven sladkorja v krvi

Resnična Zgodba: Z zelišči znižal raven sladkorja v krvi

MORDA VAS ZANIMA

Profesor biologije in kemije Alojz Hudelja iz Črnomlja je bolečine, ki jih je lani začel čutiti v levi nogi, vzel zares. Oba starša sta namreč umrla zaradi posledic sladkorne bolezni. Ker sam močno verjame v moč narave, je začel uživati zeliščne pripravke zeliščarice, za katero je izvedel v tistem času. Počutje se mu je že kmalu občutno izboljšalo, raven sladkorja pa znižala, tako da je prepričan, da je izbral pravo pot do zdravja.

Z zelišči znižal raven sladkorja v krvi
- Oglas -

Sladkorno bolezen tipa 2 ima od leta 2007. Polletno povprečno raven sladkorja je imel zvišano že tudi na 9,2 mmol/L. To stanje je nekako urejeval z zdravili, prejemal je inzulin v odmerku tridesetih enot na dan. Običajnim simptomom, kot so utrujenost, huda lakota in žeja, čezmerna teža ipd., so se pridružile še bolečine v levi nogi. Preveval ga je občutek, kot da bi imel zamašene žile, stopala ni več čutil. Bolečine so se stopnjevale. Zaradi izkušnje s starši – mama je zaradi sladkorne bolezni trinajst let hodila na dializo in je zaradi glavkoma izgubila desno oko, oče pa je izgubil obe nogi, tako da je ostal priklenjen na posteljo in je Alojz skrbel zanj pet let – ni sedel križemrok. Od prijateljev je izvedel za zeliščarico, ki ima ekološko posestvo in se ukvarja z izdelavo čajev in drugih pripravkov.

Njena posebnost je, da na osnovi analize rokopisa prebere človeka, njegove talente, značajske lastnosti, pa tudi hibe, ter mu v primeru zdravstvenih težav predpiše, kar potrebuje. »Med drugim je povedala tudi to, da sem človek, ki želim vsem samo dobro, da hrepenim po tem, da bi me imel nekdo močno in iskreno rad, da ne dobivam teh čustev nazaj, tako kot si želim. Da se borim in da se dokazujem pred vsemi, v krogu družine, pred partnerico, samo da bi dokazal, kako dober sem. Vse dobrote ne dobim nazaj in te bolečine v nogi naj bi bile tudi posledica čustvene blokade,« pojasnjuje Alojz, ki je v svojih petih križih spoznal, da je najbolj pomembno, da si zdrav, da si ljubljen in imaš nekoga resnično rad …

Celotno zgodbo si lahko preberete v aprilski reviji Bodi eko!

Revija Bodi eko - april 2019

NAJNOVEJŠE