Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Zdravje & prehranaResnična dejstva o plesni na siru

Resnična dejstva o plesni na siru

MORDA VAS ZANIMA

Nekateri siri, na primer rokfor, gorgonzola in stilton, naravno vsebujejo plesen. Toda kos čedarja, ki leži zadnjem delu hladilnika, je plesniv zato, ker so ga napadle spore plesni. To lahko seveda preprečite.

- Oglas -

gorgonzolaOdrežite plesnivi kos sira ter nato vsaj še 2,5 cm sira, ki ni plesniv, ter ga zavrzite. Brieja, kozjega sira ali kateregakoli drugega mehkega sira ne morete rešiti — vrzite ga v smeti, sicer tvegate, da boste resno zboleli. Morda ste slišali, da se s plesnijo na siru lahko spopadete s krpo, namočeno v kis, s katero zdrgnete plesen s sira. To ni res. Tudi ne drži, da plesen s sira preženete z nekaj kockami sladkorja, ki jih poleg sira vtaknete v plastiëno vrečko.

Povzemamo besede dr. Sandre McCurdy s spletne strani HomeWise univerze v Idahu. »Ko na siru opazite plesnive madeže, pravi, »je plesen že na pohodu po svojih ‘nevidnih poteh’.« Prav zato je pri trdem siru treba odrezati proč kar zajeten kos.  Dr McCurdyjeva pravi, da je plesen v hladilniku dokaj pogosta, zato previdnost ni odveč, sira pa nikoli ne puščajte na sobni temperatuni več kot dve uri in pozorni bodite na še tako majhne madeže plesni.

Povzeto po knjigi preproste rešitve vsakdanjih težav.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×