0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliRecept za doma pripravljen pasji obrok in pasje piškote

Recept za doma pripravljen pasji obrok in pasje piškote

MORDA VAS ZANIMA

Tudi vaši pasji prijatelji potrebujejo zdravo in uravnoteženo prehrano, ki jo je čedalje težje dobiti, ali pa je cenovno vse bolj nedostopna. Preberite si kako vašemu kužku zagotovite zdrav obrok.

- Oglas -

Pes ni volk, zato potrebuje veliko več, kot samo beljakovine. Potrebuje tudi zelenjavo,vitamine, minerale in maščobe. Za optimalno zdravje mora biti pasji obrok sestavljen iz 50% beljakovin, 45% maščob in 5% zelenjave.

Kaj naj bi vaš pes jedel?

Za okusen pasji obrok in predvsem hranljiv, potrebujete preproste sestavine in priprava vam ne bo vzela veliko časa. Vse kar potrebujete je 1kg kuhanega ali surovega mesa po vaši izbiri, 2-3 jajca in nekaj narezane zelenjave po vaši izbiri.

Priprava:

- Oglas -

Meso zmešamo v skledi, skupaj z ½ skodelice zelenjave. Dodamo še surova jajca in mešamo dokler ni vse enakomerno razporejeno. Pripravek bi moral en teden zadostovati za majhnega ali srednje velikega psa, če mu damo vsakič po pol skodelice. Če želite vse skupaj obogatiti, dodajte še konzervo tune.

Priboljšek – pasji piškoti iz arašidovega masla

Psi imajo izredno radi arašidovo maslo in v ta priboljšek lahko na skrivaj skrijete še nekaj ribjega olja, ki izboljšuje dlako psa, zaradi česar je posledično sijoča, mehka in bolj zdrava.

Potrebujete:

  • 1/3 skodelice organskega arašidovega masla, brez hidrogeniziranih olj in dodatkov
  • 2 skodelici moke
  • 1 skodelica ovsa
  • 1 žlica medu
  • ½ žlice ribjega olja
  • 1 ½ skodelice vode

Priprava: Moko in oves zmešajte skupaj v veliki skledi, dodajte skodelico vode in mešajte dokler ne bo zmes gladka. Dodajte arašidovo maslo, med, ribje olje ter dodajte preostanek vode, da bo zmes gosta. Testo rahlo razvaljamo in oblikujemo piškotke po želji. Pekač pomokamo in piškotke položimo vanj. Pečemo na najvišji temperaturi od 40-50 minut. Preden piškotke ponudite svojemu kužku jih ohladite.

.

NAJNOVEJŠE