V 3 l kozici na zmernem ognju raztopimo maslo. Dodamo zdrob in ga med mešanjem pražimo, dokler malo ne porjavi (10-15 min). V drugem loncu zavremo vodo ter v njej raztopimo sladkor in vanilin sladkor. Dodamo mango in ga kuhamo še 2 minuti. Zdrob in vodo za 1 minuto odstavimo, potem pa vodo prelijemo preko zdroba. Pristavimo in med hitrim mešanjem kuhamo na majhnem ognju še nekaj minut oz. do želene gostote. Pustimo pokrito 5 minut. Postrežemo toplo ali hladno.
Namesto manga lahko uporabimo banane, breskve, melone, borovnice, jagode idr. Količino vode prilagodimo glede na sočnost sadja. Če sadje ni kislo, lahko namesto vode uporabimo mleko.
Sestavine:
200 g pšeničnega zdroba
70 g masla
100 g sladkorja
300 g narezanega manga
400-500 ml vode (odvisno od sočnosti manga)
1 vanilin sladkor