V 3 l kozici na zmernem ognju raztopimo maslo. Dodamo zdrob in ga med meลกanjem praลพimo, dokler malo ne porjavi (10-15 min). V drugem loncu zavremo vodo ter v njej raztopimo sladkor in vanilin sladkor. Dodamo mango in ga kuhamo ลกe 2 minuti. Zdrob in vodo za 1 minuto odstavimo, potem pa vodo prelijemo preko zdroba. Pristavimo in med hitrim meลกanjem kuhamo na majhnem ognju ลกe nekaj minut oz. do ลพelene gostote. Pustimo pokrito 5 minut. Postreลพemo toplo ali hladno.
Namesto manga lahko uporabimo banane, breskve, melone, borovnice, jagode idr. Koliฤino vode prilagodimo glede na soฤnost sadja. ฤe sadje ni kislo, lahko namesto vode uporabimo mleko.
Sestavine:
200 g pลกeniฤnega zdroba
70 g masla
100 g sladkorja
300 g narezanega manga
400-500 ml vode (odvisno od soฤnosti manga)
1 vanilin sladkor