DomovZdravje & prehranaRecept: Mangova halva

Recept: Mangova halva

halvaV 3 l kozici na zmernem ognju raztopimo maslo. Dodamo zdrob in ga med mešanjem pražimo, dokler malo ne porjavi (10-15 min). V drugem loncu zavremo vodo ter v njej raztopimo sladkor in vanilin sladkor. Dodamo mango in ga kuhamo še 2 minuti. Zdrob in vodo za 1 minuto odstavimo, potem pa vodo prelijemo preko zdroba. Pristavimo in med hitrim mešanjem kuhamo na majhnem ognju še nekaj minut oz. do želene gostote. Pustimo pokrito 5 minut. Postrežemo toplo ali hladno.

- Oglas -

Namesto manga lahko uporabimo banane, breskve, melone, borovnice, jagode idr. Količino vode prilagodimo glede na sočnost sadja. Če sadje ni kislo, lahko namesto vode uporabimo mleko.

Sestavine:
200 g pšeničnega zdroba
70 g masla
100 g sladkorja
300 g narezanega manga
400-500 ml vode (odvisno od sočnosti manga)
1 vanilin sladkor

- Oglas -

NAJNOVEJŠE