0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaRazlog za hitro maščenje las, ki vas bo presenetil

Razlog za hitro maščenje las, ki vas bo presenetil

MORDA VAS ZANIMA

Se vaši lasje mastijo nadpovprečno hitro? Težave s hitrim maščenjem las so lahko povezane z najrazličnejšimi dejavniki. Za težavo so sicer v osnovi običajno krivi dedni vplivi oziroma to, kakšen je naš tip las. Tanjši in svetlejši lasje se tako praviloma mastijo precej hitreje od zelo gostih, morda celo skodranih las. Na to, kakšen bo naš tip las, seveda ne moremo vplivati, vendar pa lahko po drugi strani z določenimi ukrepi vendarle vsaj nekoliko podaljšamo čas med posameznimi umivanji las. Včasih je namreč hitro maščenje las vsaj deloma povezano z neustrezno nego, pri čemer so lahko problematične tudi navidezno nedolžne napake …

- Oglas -

Kako pogosto vzamete v roke glavnik?

Katera je torej tista pogosto spregledana napaka, zaradi katere se vaši lasje najverjetneje mastijo precej hitreje, kot bi se sicer? Šlo naj bi za prepogosto česanje/krtačenje, še posebej če je kombinirano z neustrezno tehniko. Pri tem je vsekakor zelo pomenljivo to, da je (pre)pogosto česanje še posebej značilno za tiste, katerih lasje so že po naravi bolj nagnjeni k hitrejšemu maščenju. Gostih, skodranih las namreč ni treba česati tako pogosto – oziroma lahko pogosto česanje v tem primeru povzroči več škode kot koristi. Po drugi strani pa si tisti z ravnimi lasmi verjetno težko predstavljate, da bi zjutraj zapustili svoje stanovanje, ne da bi se pred tem počesali, glavnik ali krtačo pa morda uporabljate celo večkrat dnevno. Po česanju ali krtačenju so sicer vaši lasje res videti bolj urejeni, vendar pa bodo žal postali mastni precej prej, kot bi sicer.

Maščoba z lasišča se razporedi po celotnem lasu …

Čeprav se vam morda zdi nenavadno, da bi lahko česanje ali krtačenje bistveno vplivala na to, kako hitro se bodo mastili vaši lasje, je vpliv te navade v resnici vse prej kot zanemarljiv. Med česanjem namreč prenesemo maščobo z lasišča na celoten las. Pred tem je bil tako masten zgolj del lasnih korenin tik ob lasišču, nato pa se maščoba razporedi tudi po spodnjem delu las. Posledično se bo treba umivanja las lotiti malce prej, kot je bilo morda načrtovano.  

Manjša sprememba metode česanja podaljša svežino las

Kaj je torej rešitev? Vse to seveda še ne pomeni, da se morate popolnoma odpovedati česanju oziroma krtačenju las in hoditi naokoli povsem skuštrani. Vsekakor priporočamo, da poskušate nekoliko zmanjšati pogostost, še pomembneje pa je, da uporabljate metodo, ki bo zmanjšala možnost za prenos maščobe po laseh. Tako vam svetujemo, da las ne začnete česati tik ob lasišču, ampak nekoliko bolj spodaj. Tako se maščoba ne bo prenašala navzdol po lasu, obenem pa s tem preprečimo pretirano stimulacijo lasnih mešičkov. Čeprav je lahko občasna masaža lasišča vsekakor zelo koristna, morate mešičkom dovoliti tudi, da si nekoliko odpočijejo. Med drugim tudi zato, ker naj bi tudi čezmerna stimulacija lasnih mešičkov prispevala k izločanju večje količine maščob.  

- Oglas -

Poskrbite tudi za čistočo glavnikov in krtač, ki jih uporabljate

Poskušajte torej malce zmanjšati pogostost česanja oziroma krtačenja las, obenem pa bodite bolj pozorni na to, kje jih začnete česati. To bo zagotovo pripomoglo k temu, da bodo vaši lasje ostali sveži dlje časa kot običajno. Hkrati pa vam priporočamo še, da skrbite za čistočo pripomočkov, ki jih uporabljate za krtačenje ali česanje. Če krtače in glavnike perete zelo redko, se namreč prav tako poveča možnost za hitro maščenje las. Na teh pripomočkih se namreč kopičijo maščobe in umazanija, zato jih je pametno očistiti vsaj nekajkrat mesečno, najbolje pa po vsakem umivanju las.

Preverite tudi: Mastni lasje: Uporabite naravne rešitve in trike

.

NAJNOVEJŠE