0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaRabljene čajne vrečke ponovno uporabite

Rabljene čajne vrečke ponovno uporabite

MORDA VAS ZANIMA

Kaj običajno storite z odpadnimi čajnimi vrečkami, ko popijete prijetno topel čaj? Po vsej verjetnosti pristanejo v smeteh, vendar pa jih lahko tudi reciklirate in ponovno uporabite za različne namene v svojem domu in na vrtu. Preverite, kako!

- Oglas -

Rabljene čajne vrečke lahko reciklirate tako, da jih uporabite za čiščenje doma. Z njimi lahko najprej očistite umazano dno straniščne školjke – enostavno jih vrzite v školjko in jih tam pustite stati pol ure, zatem pa jih splaknite z vodo. Odlične so tudi za čiščenje steklenih površin in kuhinjskih posod, saj odstranjujejo mastne madeže: rabljene vrečke prelije s toplo vodo, nato pa z njimi zdrgnite ogledalo. Na podoben način se da očistiti preprogo; vsebino vrečke posujte po preprogi, počakajte, da se posuši, nato pa vse skupaj posesajte.

Čajne vrečke

Odišavite dom

Želite svoj dom odišaviti na naraven način? Nič lažjega. Vsebino parih odpadnih vrečk posušite na krožniku in ji dodajte par kapljic vašega najljubšega eteričnega olja, po želji pa lahko to posujete tudi s cvetnimi listi, posušenimi olupki sadja ali listi drugih zelišč. Ustvarili boste unikaten potpuri, ki ne bo le odišavil vašega doma, ampak vam bo služil tudi kot unikatna naravna dekoracija. Postavite ga na klubsko mizico, polico, zraven ležišča vašega hišnega ljubljenčka ali ne nazadnje v zatohlo omaro.

- Oglas -

Uporabne tudi na vrtu

Rastlinam na vrtu ali balkonu privoščite naravno gnojilo, tako da vsebino odpadnih vrečk posujete okoli njih. Seveda lahko vrečke raztresete tudi po kompostnem kupu ali jih dodate sobnim rastlinam. Če obdržite cele vrečke, dodajte okoli ene rastline štiri vrečke, ki vam bodo služile kot gnojilo in hkrati kot mulčenje, saj dobro zadržujejo vlago.

Čajne vrečke za osebno nego

Med drugim je možno rabljene čajne vrečke, ki bi sicer pristale med smetmi, na različne reciklirati za osebno nego. Več vrečk lahko vržete v kopalno kad in si pripravite pomirjujočo kopel, ki ji dodajte še par žlic morske soli (ali pa ne). Po drugi strani vrečke uporabite kot hladen ali topel obkladek za različne zdravstvene tegobe – ohlajene vrečke na primer položite na sončne opekline, utrujene ali otekle oči, odrgnine ali mesto pikov insektov, s čimer boste pospešili celjenje in takoj olajšali bolečine. Še topla čajna vrečka pa je popolna rešitev za vnetje očesne veznice, afte in celo kurja očesa na stopalih, ker topli in navlaženi ostanki čaja pripomorejo k hitrejšemu celjenju infekcij.

.

NAJNOVEJŠE