Lepota & KozmetikaRabarbara vam lahko pomaga do svetlejših las!

Rabarbara vam lahko pomaga do svetlejših las!

MORDA VAS ZANIMA

Rabarbara je sicer rastlina, ki izvira iz Azije, vendar je danes zelo razširjena tudi v naših krajih. Zelo dolgo se je rabarbaro uporabljalo predvsem za lajšanje različnih zdravstvenih težav. Še posebej pomembno mesto je imela v kitajski tradicionalni medicini. Šele kasneje se je razširilo tudi uživanje rabarbare oziroma njena uporaba v različnih receptih. Morda tudi sami uživate v kompotih, pitah in drugih jedeh iz rabarbare, ampak skoraj zagotovo ne veste, da si lahko s to rastlino pomagate tudi pri povsem naravni spremembi odtenka las!

- Oglas -

Rabarbara

Dolgotrajni rezultati z uporabo rabarbare

Mnoge kemične barve so lahko zelo agresivne do las. Tako prihaja do poškodb, lasje pa nato potrebujejo ogromno časa, da si »opomorejo«. To velja še posebej pri barvanju na svetlejše odtenke. Prav zato se povečuje zanimanje za naravne možnosti spremembe barve las, kot so jih poznali naši predniki. Mnogi rastlinski pripravki ponujajo zgolj začasne učinke. Rabarbara pa je tu ena izmed izjem. Novi odtenek, ki ga lahko dosežete s pomočjo rabarbare, naj bi bil precej dolgotrajnejši kot pri večini tovrstnih pripravkov. Kako se torej lotiti dela?

Postopek naravnega barvanja

Potrebujete približno 50 gramov nasekljanega stebla oziromrabarbara,a korenike. Stresite v liter vode in nato kuhajte 20 minut v pokriti posodi. Pustite stati čez noč, nato pa mešanico zjutraj precedite. To naravno »barvo« najprej preizkusite na pramenu las, da vidite, ali ste z rezultatom zadovoljni. Če vam je dobljeni odtenek všeč, si najprej umijte lase kot običajno, nato pa jih prelijte z rabarbarino tekočino, ki jo ujemite v posodo. Postopek ponovite še dvakrat ali trikrat. Las nato ne spirajte, ampak počakajte, da se posušijo na zraku.

Več o rabarbari si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×