0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ŽivaliPuma je bila dolgih 20 let priklenjena na verigo. Takšna je njegova...

Puma je bila dolgih 20 let priklenjena na verigo. Takšna je njegova reakcija, ko so ga izpustili.

MORDA VAS ZANIMA

Tisti, ki imate radi živali veste, da nobena žival ne sodi na verigo. Sploh pa kratka veriga na prikolici tovornjaka ni kraj za odraslo pumo.

- Oglas -

Toda prav na takšni prikolici je bil prisiljen živeti puma z imenom Mufasa.

Pripadal lastniku potujočega cirkusa v Peruju in njegovo življenje je bilo pravi pekel – vse zato, da so se ljudje zabavali in da bi njegov lastnik služil denar z njim.

Na srečo so ga opazili in mu na pomoč priskočili ljubitelji živali!

- Oglas -

Še danes je veliko živali zlorabljenih in zanemarjenih v cirkusih, zasebnih živalskih vrtovih in različnih predstavah. V zadnjih letih se je stanje za mnoge živali na srečo izboljšalo, vendar je pred nami še dolga pot.

Po svetu še vedno najdemo na tisoče zlorabljenih živali, ki so prisiljene živeti v tesnih prostorih, priklenjene na verige, brez pravilne prehrane in brez priložnosti živeti življenje, ki si ga zaslužijo.

Pumo Mufaso so našli priklenjenega na tovornjaku v Peruju. Tam je živel 20 let, prisiljen v življenje zabavanja množic na predstavah.

Ko so ga rešili iz cirkusa, je imel Mufasa nekaj mesecev svobode, preden se je njegovo zdravje začelo pešati.

- Oglas -

To, da je bil 20 let priklenjen na zadnji del tovornjaka in verjetno dobival ostanke neprimerne hrane, je žal terjalo svoj davek, kar je povzročilo odpoved ledvic in druge težave, povezane s starostjo. Kmalu za tem je umrl, poročajo pri Animal Defenders International.

Mufasa je bil precej nežna zverinica, ki ji je nadvse ugajalo praskanje in čohanje po hrbtu. Čeprav je žalostno, da ni mogel dlje časa uživati v svojem naravnem habitatu, bi bila še večja tragedija, če sploh nikoli ne bi izkusil občutka svobode.

.

NAJNOVEJŠE