Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
ŽivaliPtičja gripa ne predstavlja tveganja za zdravje ljudi

Ptičja gripa ne predstavlja tveganja za zdravje ljudi

MORDA VAS ZANIMA

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje po potrditvi okužbe labodov z virusom aviarne influence (ptičje gripe) H5N8 v Sloveniji ocenjujejo, da ni tveganja za zdravje ljudi, saj ljudje za okužbo niso sprejemljivi.

- Oglas -

Ptičja gripa

Zelo nevaren perutnini

Iz NIJZ so sporočili, da je virus aviarne influence H5N8, ki so ga odkrili pri labodih na Pragerskem, zelo nevaren perutnini in nekoliko manj prostoživečim pticam, zato je Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin uvedla ukrep, da se na območjih Maribora, Ptuja, Murske Sobote, Celja in Novega mesta perutnino in ptice v ujetništvu zadržuje v zaprtih prostorih oziroma tako, da se prepreči stik s prostoživečimi pticami, predvsem vodnimi. Tako se zmanjša možnost prenosa tega virusa iz prostoživečih ptic na perutnino v reji in posledično gospodarsko škodo.

Poginulih ptic se nikar ne dotikajte

Na NIJZ opozarjajo, da čeprav se ljudje z virusom aviarne influence H5N8 ne morejo okužiti in zboleti, saj na površini telesnih celic nimajo receptorjev, ki bi omogočili vstop virusa vanje in s tem okužbo, morajo upoštevati previdnostne ukrepe: »Poginulih ptic, ki jih najdemo v naravi, se ne dotikamo z nezaščitenimi rokami. Če smo se jih že dotaknili brez zaščite, si roke skrbno umijemo z milom in vodo. Dokler si rok ne umijemo, se ne dotikamo obraza, predvsem očesnih veznic in nosne ustne sluznice.«

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×