Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
ŽivaliPtičja gripa ne predstavlja tveganja za zdravje ljudi

Ptičja gripa ne predstavlja tveganja za zdravje ljudi

MORDA VAS ZANIMA

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje po potrditvi okužbe labodov z virusom aviarne influence (ptičje gripe) H5N8 v Sloveniji ocenjujejo, da ni tveganja za zdravje ljudi, saj ljudje za okužbo niso sprejemljivi.

- Oglas -

Ptičja gripa

Zelo nevaren perutnini

Iz NIJZ so sporočili, da je virus aviarne influence H5N8, ki so ga odkrili pri labodih na Pragerskem, zelo nevaren perutnini in nekoliko manj prostoživečim pticam, zato je Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin uvedla ukrep, da se na območjih Maribora, Ptuja, Murske Sobote, Celja in Novega mesta perutnino in ptice v ujetništvu zadržuje v zaprtih prostorih oziroma tako, da se prepreči stik s prostoživečimi pticami, predvsem vodnimi. Tako se zmanjša možnost prenosa tega virusa iz prostoživečih ptic na perutnino v reji in posledično gospodarsko škodo.

Poginulih ptic se nikar ne dotikajte

Na NIJZ opozarjajo, da čeprav se ljudje z virusom aviarne influence H5N8 ne morejo okužiti in zboleti, saj na površini telesnih celic nimajo receptorjev, ki bi omogočili vstop virusa vanje in s tem okužbo, morajo upoštevati previdnostne ukrepe: »Poginulih ptic, ki jih najdemo v naravi, se ne dotikamo z nezaščitenimi rokami. Če smo se jih že dotaknili brez zaščite, si roke skrbno umijemo z milom in vodo. Dokler si rok ne umijemo, se ne dotikamo obraza, predvsem očesnih veznic in nosne ustne sluznice.«

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×