Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Dom & energijaPripravite dom na prihajajočo zimo

Pripravite dom na prihajajočo zimo

MORDA VAS ZANIMA

Zima se počasi približuje našim krajem in s tem seveda skrajni čas, da poskrbimo, da bomo nanjo dobro pripravljeni.

  1. Preprečite prepihe: s tem preprečite, da bi iz vašega doma uhajala toplota. To pa je tudi način kako prihraniti na računih, saj vem ne bo potrebno dodatno ogrevati prostorov.
  2. Zamenjajte filter: takšna malenkost nam kaj htro izgine iz glave, vendar je zelo pomembno, da redno menjavamo filter na peči (seveda, če imate doma takšen sistem ogrevanja). Umazani filtri zahtevajo večjo porabo energije, saj ovirajo pretok zraka.
  3. Znižajte temperaturo vode po navadi nastavimo temperaturo vode na 60°C, vendar je to potratno. Nič nam ne bo hudega, če bomo znižali to temperaturo na 50°C. Tako pa bomo tudi prihranili od 6 do 10% pri računu za ogrevanje.
  4. Uskladite vaš sistem za ogrevanje: tako kot skrbite za to, da vaš avto deluje pravilno in skladno, je potrebno uskladiti tudi delovanje vašega sistema za ogrevanje.
  5. Ne pozabite na termostat: ugašanje termostata je pogosta napaka. Vendar bi morali biti pazljivi na to, da res znižate temperaturo prostorov takrat, ko vas ni doma.
  6. Izolirajte okna: že za nekaj evrov lahko v trgovinah kupite učinkovito izolacijo za vaša okna. Takšno izolacijo lahko namestite sami, pripomogla pa bo k temu, da pozimi vaša okna ne bodo prepuščala toliko hladnega zraka v prostor, ali spuščala toplega ven.
  7. Oblecite pulover: kmalu bo konec dni, ko smo tekali okoli v kratkih rokavih in hlačah. Zato se oblecite primerno letnemu času; ne imejte termostata na več samo zato, ker se vam ni dalo obleči toplega puloverja ali nogavic.
  8. Izolirajte hišo: če pozimi kurite neomejene količine olja ali drugega kurilnega sredstva, potem je vaša hiša verjetno slabo izolirana. Res je, da se vam bo verjetno zdelo na začetku takšna investicija dražja. Vendar se vam bo na dolgi rok izplačala.
  9. Izolirajte cevi: porabite manj ebergije za segrevanje vode tako, da izolirate cevi. S tem pa tudi preprečite, da bi vaše cevi pozimi zmrznile.
  10. Nadgradite vašo peč: na srečo vam tega ni potrebno delati vsako leto vendar, če imate doma staro peč, obstaja možnost, da boste na dolgi rok prihranili več, kot pa ste si mislili.
Prejšnji članek4. oktober je svetovni dan živali
Naslednji članekFeng shui hiša

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×