Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Dom & energijaPrihranite denar na fotografijah

Prihranite denar na fotografijah

MORDA VAS ZANIMA

Priročen nasvet s katerim lahko pri fotografiranju zmanjšate navlako ter smeti. Poleg tega pa pripomorete tudi k zmanjšanju uporabe kemikalij že s tem, da se odrečete dvojnikom v fotorazvijalnicah.

- Oglas -

Čeprav nas vedno več uporablja digitalne fotoaparate, pa to še ne pomeni, da smo prenehali z naročanjem ogromnih količin razvitih fotografij. Velikokrat se zgodi, da nam ponudijo za isto ceno dvojno količino fotografij, ali se sami odločimo za dvojnike fotografij, vendar pa je realnost takšna, da je večino teh fotografij popolnoma nepotrebnih. S tem pa ne le da trošimo prostor in surovine, ampak spuščamo v okolje tudi ogromne količine nevarnih kemikalij.

Procesiranje same fotografije je verjetno najdražji del samega fotografskega procesa. Odvečni material, ki ga ustvarijo stroji za procesiranje fotografij, vsebuje veliko srebrnih sestavin, od katerih so nekatere strupene. Pri tem so zelo pogosti tudi borati, ki so izredno škodljivi za rastline in življenje v morju.

Veliko biološko nerazgradljivih spojin pa se uporablja za ustvarjanje same površine fotografije, od katerih jih veliko oddaja strupen cianid, benzen ali rakotvoren šestvalentni krom v okolje.

Zato je veliko bolj priporočljivo, da namesto dvojnikov shranite negative ali pa si uredite digitalne fotografije na računalniku.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×