0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Dom & EnergijaPrihranite denar na fotografijah

Prihranite denar na fotografijah

MORDA VAS ZANIMA

Priročen nasvet s katerim lahko pri fotografiranju zmanjšate navlako ter smeti. Poleg tega pa pripomorete tudi k zmanjšanju uporabe kemikalij že s tem, da se odrečete dvojnikom v fotorazvijalnicah.

- Oglas -

Čeprav nas vedno več uporablja digitalne fotoaparate, pa to še ne pomeni, da smo prenehali z naročanjem ogromnih količin razvitih fotografij. Velikokrat se zgodi, da nam ponudijo za isto ceno dvojno količino fotografij, ali se sami odločimo za dvojnike fotografij, vendar pa je realnost takšna, da je večino teh fotografij popolnoma nepotrebnih. S tem pa ne le da trošimo prostor in surovine, ampak spuščamo v okolje tudi ogromne količine nevarnih kemikalij.

Procesiranje same fotografije je verjetno najdražji del samega fotografskega procesa. Odvečni material, ki ga ustvarijo stroji za procesiranje fotografij, vsebuje veliko srebrnih sestavin, od katerih so nekatere strupene. Pri tem so zelo pogosti tudi borati, ki so izredno škodljivi za rastline in življenje v morju.

Veliko biološko nerazgradljivih spojin pa se uporablja za ustvarjanje same površine fotografije, od katerih jih veliko oddaja strupen cianid, benzen ali rakotvoren šestvalentni krom v okolje.

- Oglas -

Zato je veliko bolj priporočljivo, da namesto dvojnikov shranite negative ali pa si uredite digitalne fotografije na računalniku.

NAJNOVEJŠE