Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Dom & energijaPrihranite denar na fotografijah

Prihranite denar na fotografijah

MORDA VAS ZANIMA

Priročen nasvet s katerim lahko pri fotografiranju zmanjšate navlako ter smeti. Poleg tega pa pripomorete tudi k zmanjšanju uporabe kemikalij že s tem, da se odrečete dvojnikom v fotorazvijalnicah.

- Oglas -

Čeprav nas vedno več uporablja digitalne fotoaparate, pa to še ne pomeni, da smo prenehali z naročanjem ogromnih količin razvitih fotografij. Velikokrat se zgodi, da nam ponudijo za isto ceno dvojno količino fotografij, ali se sami odločimo za dvojnike fotografij, vendar pa je realnost takšna, da je večino teh fotografij popolnoma nepotrebnih. S tem pa ne le da trošimo prostor in surovine, ampak spuščamo v okolje tudi ogromne količine nevarnih kemikalij.

Procesiranje same fotografije je verjetno najdražji del samega fotografskega procesa. Odvečni material, ki ga ustvarijo stroji za procesiranje fotografij, vsebuje veliko srebrnih sestavin, od katerih so nekatere strupene. Pri tem so zelo pogosti tudi borati, ki so izredno škodljivi za rastline in življenje v morju.

Veliko biološko nerazgradljivih spojin pa se uporablja za ustvarjanje same površine fotografije, od katerih jih veliko oddaja strupen cianid, benzen ali rakotvoren šestvalentni krom v okolje.

Zato je veliko bolj priporočljivo, da namesto dvojnikov shranite negative ali pa si uredite digitalne fotografije na računalniku.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×