Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPretesen nedrček – bolj nevaren, kot si morda predstavljate

Pretesen nedrček – bolj nevaren, kot si morda predstavljate

MORDA VAS ZANIMA

Nepravilno izbran nedrček je lahko precej bolj problematičen, kot se morda zdi na prvi pogled. Čeprav je lahko seveda problematičen tudi prevelik nedrček, ki ne zagotavlja ustrezne podpore, je še precej nevarnejša nošnja pretesnih nedrčkov. Poleg neudobja med samo nošnjo, ki ji povzroča pretesen nedrček, so namreč možne tudi resnejše, dolgoročnejše težave. Včasih je lahko nedrček kriv celo za težave, ob katerih niti ne pomislite, da bi bile lahko povezane s pretesnim nedrčkom …

Kožne težave, zgaga in bolečina – najpogostejše posledice  pretesnega nedrčka

- Oglas -

Eden od najbolj očitnih znakov, da je nedrček, ki ga nosite, za vas pretesen, so razdražena koža oziroma različne težave s kožo na območjih, ki so prekrita z nedrčkom. Ker se zaradi pretesnega nedrčka najverjetneje znojite precej bolj, kot bi se sicer, se lahko koža pod tkanino vname, možna pa sta tudi zamašitev mešičkov in folikulitis – bakterijska okužba lasnega mešička v koži.

Med manj očitne težave, ki so lahko povezane z nošnjo pretesnega nedrčka, spada refluks kisline oziroma zgaga, torej zatekanje želodčne kisline v požiralnik, še posebej če je trak nedrčka nekoliko širši, posledično pa je spodnji rob nameščen precej nizko. Tako lahko namreč nedrček pritiska na vašo trebušno votlino, posledično pa potiska kislino proti ustni votlini.

Seveda pa pri naštevanju težav, za katere je lahko kriv pretesen nedrček, ne smemo pozabiti na bolečine v različnih delih telesa – od bolečin v ramenih do bolečin v hrbtu. Pri tem je lahko problematičen tudi nedrček, ki je okoli trupa preohlapen. Če poskušate težavo rešiti tako, da malce bolj zategnete naramnice, lahko namreč s tem preobremenite ramena.

Ena od možnih rešitev je lahko razširitvena sponka

Izbira nedrčka ustrezne velikosti je torej vsekakor izjemno pomembna. Čeprav se vam morda zdi, da je številka, ki jo nosite običajno, prava za vas, bodite pozorni na morebitne znake, ki opozarjajo, da nedrček v resnici ni najprimernejše velikosti. Kako pogosto morate prilagajati dolžino naramnic in traku? Ali košarice zares prekrivajo vaše prsi ali morda pretirano pritiskajo nanje, pri čemer je prekrit samo del dojk?

- Oglas -

V nekaterih primerih so sicer možne določene prilagoditve, kar pomeni, da vam nedrčka morda ne bo treba zavreči. Če je glavna težava preozek trak, lahko seveda poskusite izbrati drugo luknjo na zaponki. Ko to ni mogoče oziroma ko dosežete maksimalno širino, pa si lahko pomagate tudi z dodatno razširitveno zaponko, s pomočjo katere postane trak nedrčka malce daljši.

Upoštevajte, da vaše prsi ne ostajajo vseskozi enake

Seveda je pametno, da pri izbiranju nedrčkov upoštevate osnovno formulo oziroma razpredelnico za določanje velikosti košarice in obsega, vendar se morate zavedati, da ne gre za čudežni algoritem, ki bi lahko povsem natančno določil vašo idealno številko nedrčka. Morda vam sicer pri določeni znamki zares ustreza ta velikost, toda če boste kupovali nedrček druge znamke, se lahko izkaže, da »vaša številka« v resnici ni najprimernejša izbira. Tako je pred nakupom vedno pametno preizkusiti še za eno številko manjši in za eno številko večji nedrček.

Seveda pa upoštevajte tudi to, da oblika in velikost vaših prsi ne ostajata ves čas enaki. S tem ne mislimo samo večjih sprememb, ki so značilne za obdobje nosečnosti in dojenja. Pod vplivom hormonov in drugih dejavnikov so namreč možne tudi manjše spremembe – takšne, ki jih s prostim očesom niti ne opazite, vendar lahko kljub temu povzročijo, da je nedrček, ki se je zdel še včeraj idealen, danes malce pretesen za vas.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×