Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaPredjed z jajčevcem

Predjed z jajčevcem

MORDA VAS ZANIMA

Gersonov recept za zdravo predjed z jajčevcem. Gersonove terapije temeljijo na zdravi prehrani, ki vključuje najboljša hranila s prehransko terapijo, zelišča ter moč uma.

- Oglas -

Priprava sestavin: 15 minut
Toplotna obdelava: 50 minut

Gersonov recept: Predjed z jajčevcemZa 2 osebi

  • 1 jajčevec
  • 1 majhna čebula, sesekljana
  • ½ žlice ekološke paradižnikove mezge
  • peteršilj (ali koriander), sesekljan
  • limonin krhelj
  • malo jogurta

Prebodite kožo jajčevca na več mestih. Plod položite direktno na rešetko (ali v majhen pekač) v zgornji del pečice in pecite približno 40 minut pri 190ºC. Po 20 minutah ga obrnite. Ko je pečen, ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi. Nato odstranite pecelj in kožo ter sesekljajte meso, da nastane grudast pire. V majhni ponvi segrejte malo vode in na majhnem ognju “pražite” sesekljano čebulo približno 10 minut oziroma tako dolgo, da se zmehča. Nato primešajte paradižnikovo mezgo in pire iz jajčevca. Dve minuti kuhajte na močnem ognju, da izpari odvečna tekočina. Odstavite jed z ognja in jo povsem ohladite. Nato vmešajte nekaj sesekljanega peteršilja ali koriandra. Solatne liste razprostrite po krožnikih in jih nadevajte s pripravljeno maso. Okrasite z jogurtom in limoninim krhljem.

Prejšnji članekKraljevi kuskus
Naslednji članekKoledarji za pomoč živalim

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×