Predjed z jajčevcem

    Gersonov recept za zdravo predjed z jajčevcem. Gersonove terapije temeljijo na zdravi prehrani, ki vključuje najboljša hranila s prehransko terapijo, zelišča ter moč uma.

    Priprava sestavin: 15 minut
    Toplotna obdelava: 50 minut

    Gersonov recept: Predjed z jajčevcemZa 2 osebi

    • 1 jajčevec
    • 1 majhna čebula, sesekljana
    • ½ žlice ekološke paradižnikove mezge
    • peteršilj (ali koriander), sesekljan
    • limonin krhelj
    • malo jogurta

    Prebodite kožo jajčevca na več mestih. Plod položite direktno na rešetko (ali v majhen pekač) v zgornji del pečice in pecite približno 40 minut pri 190ºC. Po 20 minutah ga obrnite. Ko je pečen, ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi. Nato odstranite pecelj in kožo ter sesekljajte meso, da nastane grudast pire. V majhni ponvi segrejte malo vode in na majhnem ognju “pražite” sesekljano čebulo približno 10 minut oziroma tako dolgo, da se zmehča. Nato primešajte paradižnikovo mezgo in pire iz jajčevca. Dve minuti kuhajte na močnem ognju, da izpari odvečna tekočina. Odstavite jed z ognja in jo povsem ohladite. Nato vmešajte nekaj sesekljanega peteršilja ali koriandra. Solatne liste razprostrite po krožnikih in jih nadevajte s pripravljeno maso. Okrasite z jogurtom in limoninim krhljem.

    Povejte svoje mnenje - kometirajte