Aditiv E466 najverjetneje nevarnejši, kot se je verjelo doslej

Aditiv karboksimetil celuloza se uporablja pri izdelavi najrazličnejših živil. Pogosteje se je začel uporabljati v 60. letih prejšnjega stoletja.

Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.
ŽivaliPrebivalci Salomonovih otokov zaradi spora pobili delfine

Prebivalci Salomonovih otokov zaradi spora pobili delfine

MORDA VAS ZANIMA

Naseljenci vasi na Salomonovih otokih so zaradi spora za ohranitev delfinov pobili 900 živali. Kot razlog navajajo, da jim Inštitut Earth Island, ki se zavzema za ohranitev in zaščito delfinov ni plačal obljubljenih 400.000 dolarjev, za ustavitev tradicionalnega lova na delfine.

- Oglas -

Solomonovi otoki

Na drugi strani Earth Island odgovarja, da je bila pokol kriva ‘odpadniška’ skupina otočanov, s katerimi se ni dalo pogajati in so se zaradi zaslužka lova na delfine lotili na lastno pest. Kako je do nesporazuma prišlo še ni jasno, saj vsaka stran zagovarja svoja stališča, je pa precej bolj jasen razultat tega spora, ki je eden največjih pobojev delfinov na tem območju v zadnjih letih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×